Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminica 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
 • 20
  Aprilie
  Conferință pastorală (Portland)
   
  23
  Aprilie
  Nuntă
   
  28
  Aprilie
  Seminar Școala duminicală
 • 07
  Mai
  Cina Domnului
   
  08
  Mai
  Studiu biblic pentru tineri
   
  11
  Mai
  Conferință pastorală (Detroit)
 

Iulie 2012

 
 

Scrisori Primite la redacția emisiunii


"păstorul cel bun"

Iulie 2012

Dragii noştri,

 

În cursul săptămânii trecute, un domn, B. V., a sunat la redacţie şi-a cerut 3 Biblii. L-am întrebat dacă-i creştin şi mi-a confirmat că da. I-am spus politicos că noi nu oferim Bibliii creştinilor, dar el încerca să-mi explice ceva şi nu înţelegeam. L-am rugat să revină la telefon pentru că nu are semnal şi nu-l aud.

După o jumătate de or, omul revine cu telefonul şi-mi explică faptul că el este la coasă între nişte dealuri, dar acum a mers în vârf ca să aiba semnal. Mi-a spus că este creştin ortodox, are o Biblie tot de la noi, dar ar vrea să le ofere altor 3 vecini care nu au. Mi-a spus că de când a început să citeasca Biblia înţelege câteva lucruri esenţiale şi că el nu mai poate practica acestea în biserica ortodoxă. Mi-a spus că împreună cu încă 3 oameni din sat se adună la el în casă (mi-a spus că numai el are televizor în cătunul în care locuieşte), urmăresc în fiecare duminică emisiunea Păstorul Cel Bun, după care încearcă să desluşească tainele Scripturii de care preoţii i-au ţinut departe.

I-am trimis deja câteva Biblii şi materiale. De asemenea, l-am întrebat dacă au biserici evanghelice în sat şi mi-a spus că nu – cea mai apropiată este la 30 km. Vreau să vă spun că era un ţăran extrem de înţelept, mi-a făcut o placer deosebită să vorbesc cu el, de aceea vă rugăm din suflet să ne rugăm pentru acest om să-i descopere Domnul Evaghelia şi să se aprindă un foc în satul lor.

Câteva situaţii aproape identice am întâlnit în ultimul timp şi trist, foarte trist este faptul că încă sunt sate şi comune în care nu sunt biserici evanghelice.

Vă îmbrăţişăm cu mare drag,

Nicu şi Cornelia  

 


Dragii noştri,

 

După cum ştiţi sau poate aflaţi acum, emisiunea Păstorul Cel Bun a fost vizionată o bună bucată de timp de un director de la GIGA TV. Acesta (o femeie) ne-a contactat şi ne-a solicitat să-i dăm câteva emisiuni  cu predici şi cântece pe care timp de o lună ni le va transmite gratis, ceea ce s-a şi întâmplat.

Sâmbăta trecută, în timpul emisiunii de pe acest canal TV (Fratele Luigi Miţoi), o domnişoară de 24 de ani, cu numele Maria (nume fictiv, deoarece nu doreşte să dam relaţii), fiind în vizită la o prietenă, au urmărit împreună emisiunea Păstorul Cel Bun. Duminca între biserici a sunat la noi o voce stinsă, plânsă, obosită... care mi-a cerut să stea de vorbă cu un păstor. Era Nicu în preajmă şi l-am rugat s-o asculte. Această fată este singură în Bucureşti, a terminat facultatea în alt ora. Până în urmă cu 3 luni, viaţa ei era a unui om obişnuit. Evenimentele şi împrejurările din viaţa ei s-au precipitat şi s-au încurcat atât de mult, încât acest copil, singur într-un Bucureşti aglomerat şi plin de tot felul de capcane, a ajuns la ultima soluţie - să-şi ia viaţa. Ne-a povestit că astăzi - dumincă - se gândea în ce fel să termin, DAR... (şi asta mă miră foarte mult), sâmbătă când urmarea emisiunea a luat numărul de telefon de pe ecran. Pentru că-mi era frică de moarte, e sinistru, spunea ea, mi-am adus aminte de telefon şi asa a sunat la noi. Nicu a stat cam o oră de vorbă cu ea. I-am spus tot ce un creştin îi poate spune spune unui om în situaţia asta. I-am promis, ceea ce s-a şi întâmplat, că ne rugăm în primul rând pentru ea. Apoi am îndrumat-o spre o biserică din sectorul unde locuieşte. Duminică seara biserica noastră s-a rugat pentru ea, iar noi suntem în contact prin telefon.

Aşa de mult mă bucur că n-am dormit în după-masa aceea, lucru care de obicei se-ntâmplă duminca, dar asta e încă o dovadă că Dumnezeu are în control fiecare minut din viaţa noastră. Vă rugăm s-o aducem în rugăciune pe această fată şi Domnul va face mai mult decât putem noi. Trebuie salvată cu orice chip pentru că este un copil iubit de Dumnezeu.

Cu mulţumiri,

Cornelia şi Nicu Bişboacă