Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminica 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
  • 20
    Aprilie
    Conferință pastorală (Portland)
     
    23
    Aprilie
    Nuntă
     
    28
    Aprilie
    Seminar Școala duminicală
  • 07
    Mai
    Cina Domnului
     
    08
    Mai
    Studiu biblic pentru tineri
     
    11
    Mai
    Conferință pastorală (Detroit)
 

August 2006

 
 

 

pagina păstorului

August 2006

 

August 27, 2006

  Fiecare creştin sincer al zilelor noastre priveşte cu îngrijorare la tendinţa modernă de secularizare a vieţii spirituale. Acest “nevinovat” proces de secularizare nu este altceva decât o metodă democratică a Diavolului de a scoate Biserica lui Hristos din cursa spre cer. 
    Multe atitudini şi obiceiuri fireşti condamnate de generaţia părinţilor noştri spirituali şi poate chiar de noi cu ani în urmă au devenit mod de viaţă în prezent. În ciuda schimbării valorilor şi priorităţilor spirituale, în mod ciudat nouă ni se pare că am rămas cel puţin la fel de spirituali.
    Astăzi absenţa sau întârzirea la biserică este absolut normală, răzvrătirea şi partidele sunt un mod să-ţi atingi interesele, lipsa de pietate şi dezordinea sunt o tendinţă din ce în ce mai accentuată. Biblia devine opţională şi consultativă, calitatea lui Hristos de Domn este înlocuită DOAR cu cea de Mântuitor, predicatorii şi pastorii speriaţi de urmările unei predicări directe a Adevărului, îşi adaptează predicile la o atmosferă  de aţipire spirituală. Biserica, puţin câte puţin, se secularizează prin faptul că nu mai impune pocăinţa, ci oferă o atmosferă umanist-culturală unde cei prezenţi să se simtă bine şi confortabil. 
       Rugăciunea tinde să devină un subiect de predică şi o parte plăcută din amintirile noastre cu sfinţi, pocăinţă, lucrările Domnului, minuni şi vindecări. Aceste lucruri le aşteptăm şi noi în generaţia noastră, însă în mod ciudat aşteptăm să se întâmple în absenţa pocăinţei şi a rugăciunii.
      Unul dintre elementele spirituale care demonstrează spiritualitatea unui credincios este rugăciunea. Biserica se uită neputincioasă la numărul îngrijorător al bolnavilor ce aşteaptă vindecarea supranaturală, la ateismul şi umanismul care ne sufocă. Generaţia tânără, dezamăgită de exemplul slab al liderilor şi adulţilor, nu are modelul necesar şi nici puterea să refuze plăcerile lumeşti în favoarea unei vieţi spirituale. Exemplul pocăinţei pe care îl au tinerii de la mulţi adulţi, este presărat cu răzvrătire, neascultare, certuri, partide, familii dezmembrate, valori şi priorităţi lumeşti, creştini care sunt mai lipsiţi de integritate şi omenie decât unii oameni din lume. Ce şanse are generaţia copiilor noştri să aleagă viaţa spirituală ca o provocare, când în faţa lor stau aceste palide modele? Este necesară o manifestare a puterii lui Dumnezeu în Biserică, şi în lume, de asemenea, care să distrugă lucrările Diavolului.
       Când Dumnezeu acţionează, poate face mai mult într-un minut decât facem noi în 100 de ani. De dragul lui Dumnezeu şi pentru gloria Sa, să  strângem rândurile, să postim şi să ne rugăm pentru o revărsare proaspătă a Duhului Sfânt. Să ne rugăm pentru trezire, pentru oameni sfinţi, pentru lideri plini de puterea Domnului, pentru o Biserică sfântă şi curată. ACESTA ESTE PROVOCAREA GENERAŢIEII NOASTRE!
      Te invit să priveşti ceasul istoriei şi să tresari că a mai rămas aşa de puţin timp şi aşa de mult lucru spiritual.

 

 

August 20, 2006 

         Libertatea a fost şi rămâne unul dintre marile vise ale oamenilor din toate timpurile. Libertatea creştină este un subiect discutabil şi trebuie aplicat în cultura respectivă, pentru că ea nu pune în discuţie principiile Scripturii care sunt în orice loc şi timp aceleaşi, ci pune în discuţie încredinţările personale şi formele de manifestare specific culturale. Dacă teoretic este uşor de trasat linia de demarcaţie între principii şi încredinţări, practic este mai greu, deorece spiritualitatea oamenilor care determină linia de demarcaţie este diferită şi ceea ce pentru unul poate fi permis, pentru altul este nepermis. De ce suntem în acestă situaţie? 
      În primul rând, pentru că societatea care afectează foarte mult viaţa spirituală a Bisericii este umanistă, libertină, concentrată pe satisfacerea plăcerii, nu pe căutarea sfinţeniei lui Dumnezeu. Aici omul este măsura tuturor lucrurilor, el nu trebuie să fie constrâns de nimeni şi nimic, toate lucrurile îi sunt permise. În al doilea rând, pentru că spiritualitatea bisericii locale şi sistemul ei de educare a credincioşilor pentru a avea toţi acelaşi sistem de valori moral-spirituale sunt foarte slabe şi ineficiente. În al treilea rând, pentru lipsa de modele spirituale şi compromis în morală şi spiritualitate. Oamenii din biserică au devenit mai importanţi decât Dumnezeu şi sfinţenia Lui, ei căutând mai mult buna dispoziţie decât pocăinţa şi neprihănirea. Toate aceste influenţe sociale afectează puternic sistemul de viaţă al credincioşilor, de aceea Pavel trasează câteva reguli în subiectul libertăţii de conştiinţă al creştinilor. El începe cu dictonul exagerat şi umanist al societăţii spunând: "Toate lucrurile sunt îngăduite, DAR..." (1 Cor. 6:12; 10:23). DAR CE?
1. Toate lucrurile sunt îngăduite celui care se aşează personal, conştient şi voluntar sub autoritatea lui Isus Hristos: "Căci toate lucrurile sunt ale voastre, când şi voi sunteţi ai lui Hristos..." (1 Cor. 3:22-23). Nu pot alege ce nu-i place Domnului meu. Dacă totuşi aleg astfel de lucruri, El mă lasă singur cu alegerile greşite. 
2. Toate lucrurile sunt îngăduite celui care le judecă cu o minte duhovnicească: "Omul duhovnicesc poate să judece totul" (1 Cor. 2:15). Omul duhovnicesc, nu robul plăcerii, ci al lui Hristos, selectează totul în funcţie de identitatea lui spirituală.
3. Toate lucrurile sunt îngăduite celui care trece examenul Bibliei. Pavel spunea: "Toate lucrurile sunt îngăduite, DAR..." DAR CE? 
a. Examenul maturităţii personale: "Toate lucrurile sunt îngăduite, DAR NU TOATE ÎMI SUNT DE FOLOS." Ce nu foloseşte vieţii spirtuale, maturităţii în Hristos, este o alegere greşită; folosul (avantajul) spiritual este primul examen.
b. Examenul autorităţii spirituale: "Toate lucrurile sunt îngăduite, DAR NIMIC NU TREBUIE SĂ PUNĂ STĂPÂNIRE PE MINE." Lucrurile greşite pe care alegi să le faci te stăpânesc şi le vei repeta, nu vei putea renunţa la ele.
c. Examenul influenţei sociale: "Toate lucrurile sunt îngăduite, DAR NU TOATE ZIDESC." Lucrurile pe care le faci trebuie să te zidească personal, mai ales pe cei din jur. Oare se zidesc cei din familie, din biserică, când suntem absenţi, întârziaţi, bârfitori, indiferenţi, avem limbaj vulgar, comportament firesc, anturaj lumesc, priorităţi păcătoase... Tu ai dreptul să alegi, însă alegerile tale demonstrează unde îţi este inima acum şi unde îţi vei petrece veşnicia.

 

 

August 13, 2006

Generaţia noastră asistă la evenimente şi stări de lucruri greu de înţeles. Puţin câte puţin, toate lucrurile se schimbă şi sentimentul de instabilitate şi nesiguranţă devine copleşitor.  Mântuitorul Isus Hristos avertizează ucenicii, spunându-le: “De la smochin învăţaţi pilda lui; când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape.” Pe scena istoriei se derulează cu repeziciune “semne” care ne avertizează despre începutul sfârşitului.
      Iată câteva dintre ele:
1. Miraculoasa instaurare a Statului Israel pe 14 mai 1948;
2. Răspândirea mondială a bisericii Satanei, care presupune jertfe umane sau animale în cinstea Diavolului, rugăciuni stăruitoare împotriva lui Isus şi a Bisericii Sale;
3. Răcirea dragostei şi micşorarea credinţei multora din Biserică, adică pocăinţa nu mai este urmată de transformare şi sfinţenie, ci de... nimic;
4. Amăgirea din ce în ce mai puternică, prin tot felul de metode folosite de Diavolul, prin care îi convinge pe oameni să renunţe la cer. Una dintre metodele la zi este cartea lui Dan Brown, “Codul lui da Vinci”, cu care a amăgit milioane de ignoranţi;
5. Terorismul internaţional care, manifestând ura religiilor păgâne, face din ce în ce mai multe victime în rândul creştinilor nevinovaţi;
6. Introducerea educaţiei sexuale în public, urmată de liberalizarea legilor morale. Aceasta este o metodă prin care copiii noştri sunt pregătiţi să păcătuiască fără consecinţe. ESTE POSIBIL?
7. Legiferarea perversiuilor sexuale şi a căsătoriilor între pesoane de acelaşi sex;
8. Răspândirea mondială a filmelor, muzicii, literaturii demonice, cu caracter ocult, violent şi pornografic;
9. Reînvierea idolatriei sub forme moderne şi aparent nevinovate:
   a) Marte, zeul războiului - atitudini războinice, răutăcioase, agresive;
    b)  Mamon, zeul materialismului - atitudini de zgârcenie, lăcomie, laudă, obsesie de bani;    
   c) Bachus, zeul distracţiilor - folosirea ţigărilor, alcoolului, narcoticelor;
   d) Cupidon, zeul iubirii - atitudini de flirt, aventuri amoroase, infidelitate;
  e) Afrodita, zeiţa frumuseţii - atitudini de cosmeticizare excesivă, obsedantă, vulgară, fără ruşine, unde carnea devine obiectul plăcerii;
   f) Minerva, zeiţa înţelepciunii - atititudini de mândrie, megalomanie;
   g) Zamolxe, zeul religiilor - atitudini de legalism, religiozitate;
   h) Circe, zeul vrăjilor - folosirea horoscopului, ocultismului;
10. Modificarea esenţială a climei datorită poluării şi găurilor din stratul de ozon
11. Creşterea epidemiilor şi bolilor incurabile.
    Dragi prieteni, timpul rămas este scurt, iar lucrurile care trebuie schimate sunt... multe. 

 

 

August 6, 2006

Evenimentele din ultimii ani demonstrează vulnerabilitatea vieţii umane; ele ne uimesc şi ne sperie în egală măsură. În ciuda faptului că Biblia a anticipat aceste evenimente, fiecare generaţie a fost nepregătită să se confrunte cu ele, prin faptul că au sperat că se vor întâmpla... altădată.  Realitatea ne obligă să acceptam că terorismul, inundaţiile, uraganele,  globalizarea statelor lumii sunt evenimente de ieri, astăzi şi... mâine.   
   Cât de pregătiţi sunt oamenii să înţeleagă mesajul acestor realităţi?
  Apocalipsa este cartea trimisă de Dumnezeu să informeze şi să pregătească Biserica pentru ultimile evenimente care vor pune capăt vieţii pe pământ. Cei patru călăreţi din Apocalipsa, capitolul 6, sunt la orizont şi mesajul lor declanşează procesul durerii pe pământ. Versetele 12-15 vorbesc despre cutremure de pământ, întunecarea soarelui, luna prefăcută în sânge, căderea stelelor, cerul făcut sul, munţii şi insulele mişcându-se din loc, războaie, foamete, urgii care se dezlănţuie şi aduc moartea pe pământ. Versetul 17 provoacă orice muritor la o evaluare obiectivă atunci când întreabă: ”...a venit ziua cea mare a mâniei Lui, cine va putea sta în picioare?” Oamenii care vor rămâne pe pământ după răpire, cum vor suporta aceste insuportabile stări de lucruri? 
    Războaiele sunt din ce în ce mai dese. Într-o singură generaţie au fost două războaie mondiale şi de-atunci, cel puţin încă 17 războaie restrânse, 40 de asasinate politice, 80 de revolte pentru independenţă, 175 de revoluţii politice, economice, rasiale sau religioase. Hrana şi resursele întreţinerii vieţii pe planetă se împuţinează în fiecare zi. De la începutul timpului până în 1850, lumea a avut aproximativ 1 miliard de locuitori; în 1930 a crescut la 2 miliarde, în 1961 la 3 miliarde, în 1976 la 4 miliarde, în 1989 la 5 miliarde, în 1998 la 6 miliarde, în 2006 la 6.5 miliarde. Se anticipează că în 2025 vor fi 8.5, iar în 2050 - 10 miliarde de oameni. Bolile se înmulţesc şi decimează milioane de oameni în ciuda descoperirilor şi tehnologiei medicale. 
    Această veche corabie numită planeta pământ este aproape să se scufunde; proviziile sunt pe sfârşite, călătorii se ceartă, se bat şi se omoară între ei, furtuna şi valurile sunt din ce în ce mai mari... Zilele ei sunt numărate. 
     Domnul Hristos, ştiind bine destinul acestei planete, a venit cu 2000 de ani în urmă şi a organizat o instituţie numită BISERICA SA care are alte resurse, valori, priorităţi, perspective şi un alt destin. Destinul Bisericii este Cerul, un loc infinit şi etern. Oamenii născuţi din nou vor iubi cerul în măsura în care urăsc pământul, vor iubi viaţa veşnică în măsura în care îşi sacrifică viaţa umană, pregătindu-se pentru cer.
     Dragi prieteni, există o vreme pentru orice lucru. Astăzi este vremea să ne pocăim de faptele rele şi să ne întoarcem la Dumnezeu cu credinţă!