Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Joi 7:00pm-9:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
 • 05
  Ianuarie
  Perioadă de post și rugăciune
  5-25 ianuarie

   

  13
  Ianuarie
  Curs cateheză #1
  8:30 p.m.

   

  13
  Ianuarie
  Reîncep cursurile
  Școlii duminicale
 • 25
  Ianuarie
  Seară prelungită de
  rugăciune

   

  27
  Ianuarie
  Adunare Generală

   

  07
  Aprilie
  Botez în apă
 

Viziunea Bisericii Betania 2018

 
 

      

„...Preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.” (2 Petru 3:8-14)

I. EVANGHELIZARE

1. Vom organiza mai multe seri de evanghelizare pe an, printre care Concertul de Colinde din 16 decembrie. La aceste evenimente membrii bisericii vor invita oameni neconvertiţi și se vor ruga insistent pentru mântuirea lor. Manifestarea ospitalității îi ajută pe oaspeți să se simtă bineveniți, dorindu-și să revină pentru o nouă experiență spirituală cu Biserica Betania.

2. Anul 2018 va fi numit ,,Anul sfințirii”, de aceea multe dintre predicile din biserică vor fi pe acest subiect.

3. Continuăm să ne rugăm la serviciile divine ale bisericii pentru mântuirea oamenilor neconvertiți.

4. Mântuirea oamenilor a fost motivul principal pentru care Mântuitorului Isus Cristos a venit pe pământ și acesta este obiectivul nostru principal, ca Biserică a Domnului. Acceptând că aceasta este misiunea noastră, vom continua și în acest an să realizăm şi să sponsorizăm un program tv de evanghelizare în România prin canalul naţional de televiziune NAȘUL TV în cadrul cunoscutei emisiuni creştine ,,Păstorul cel Bun”. În urma statisticilor, emisiunea ,,Păstorul cel Bun” este vizionată săptămânal de peste 200.000 de români. Programul de evanghelizare va fi realizat în studioul de înregistrări al bisericii, cuprinzând o predică de evanghelizare a pastorului, meditații şi cântări creştine. Acest program va fi difuzat în toată ţara, pe NAȘUL TV, în fiecare sâmbătă dimineaţa între 10:00 şi 11:30 AM, ora României. Preţul pentru filmare, editare şi difuzare este de aproximativ $3,700/lună.

5. De asemenea, vom difuza pe televiziunea creștină Credo o emisiune în fiecare zi de luni, între 4:00-5:00 PM. Emisiunea va fi reluată și în ziua de marți, între 12:00-1:00 AM, și vineri, între 9:00-10:00 AM. În concluzie, vor fi cel puțin 12 ore de emisie pe lună. Aceste emisiuni vor conține predici înregistrate în studio, predici și programe înregistrate în biserică, cântări ale formațiilor, grupurilor și soliștilor. Prețul acestor emisiuni este $1,000 pe lună.

6. Website-urile bisericii și al emisiunii Păstorul cel Bun, prin programele în direct, cele înregistrate sau prin alte resurse pe care le conţin (predici, articole, pagina păstorului şi servicii divine) sunt o metodă gratuită de evanghelizare, ucenicizare şi închinare pentru toate persoanele care le accesează. De asemenea, sunt şi o metodă de slujire, prin donaţiile pe care anumite persoane le pot face către biserică.  

7. În luna iulie, alături de corul de tineri și orchestra, vom merge în misiune în România, în mod special în orașele din sudul țării, unde nu există biserică evanghelică sau biserica este foarte mică. Fiecare persoană își va cumpăra biletul de avion, însă biserica va susține o parte din cheltuielile financiare ale Turneului de misiune prin câteva colecte și „bake sales” care se vor face.

8. Predici în limba engleză la serviciile de duminică seara și îndemnuri la rugăciune la serviciile de duminică dimineața.

II. UCENICIZARE

            1. Timpul de rugăciune la fiecare serviciu de Cina Domnului va avea o singură rugăciune neîntreruptă, 9:00-9:45 AM.

            2. În fiecare zi de joi, înainte de duminica Cinei Domnului, în locul serviciului divin obișnuit, va fi o seara de rugăciune, cântare și părtășie.

            3. Studii biblice cu biserica la serviciile divine:        

a) ,,Evanghelia după Ioan”                                                                            

b) ,,Sfințenia”

            4. Conferinţe şi seminarii de instruire şi maturizare cu departamentele bisericii sau cu grupe de credincioşi sau de slujire: familii, fraţi, surori, predicatori, lideri, învăţători. În primăvară vom avea un seminar despre „Țara Sfântă” pe care-l va susține pastorul-ghid Daniel Stanger.

5. Stăruinţă pentru Botezul cu Duhul Sfânt în câteva perioade ale anului, în mod special în prima și ultima parte a anului. Înainte de stăruință și în timpul acesteia predicile se vor concentra pe tema Duhului Sfânt.

6. Lecţii biblice la Şcoală duminicală de la 10:20 la 12:00 PM, pentru copiii cu vârstele cuprinse între 3 şi 14 ani. Copiii vor lua vacanță în duminica din 4 iunie și vor relua cursurile în duminica din 17 septembrie.

7. Lecţii de limba română pentru copiii de la Şcoala duminicală, în fiecare duminică între 9:30 şi 10:20 AM.

8. Lecţii biblice, închinare şi rugăciune pentru copiii de la Bethany Kids, în fiecare duminică seara, între 6:00 şi 8:15 PM. Prin rotaţie, câte unul dintre predicatorii de limbă engleză din biserică va ţine o predică în limba engleză.

9. Tabără cu băieții și cu fetele de 11-14 ani, din departamentul Școlii Duminicale, 9-11 martie.

10. Tabără cu tinerii, 20-22 aprilie.

11. Școala biblică de vacanță a copiilor de la Școala Duminicală – VBS, 25-29 iunie.

12. Între 11 iunie și 27 august, perioada de vacanță a Școlii Duminicale, va exista programul ,,Summer Kids”, care oferă duminică dimineața programe de educație și jocuri copiilor 4-7 ani.

13. Tabăra copiilor de la Școala Duminicală, 10-12 august.

14. În fiecare a doua duminică seara din fiecare lună va fi ,,Seara tinerilor”. Programul muzical va fi susţinut de tineri – corul de tineri şi orchestra.

15. Tabără cu tinerii, 12-14 octombrie.

16. Cinci şedinţe pe an cu liderii bisericii și Consiliul Pastoral, după serviciul divin de Cina Domnului.

17. Curs de Cateheză cu persoanele care doresc să se boteze în apă.

III. ÎNCHINARE

            1. Una sau mai multe perioade de post şi rugăciune de 3, 7, 21 sau 40 de zile în timpul anului. Prima perioadă va fi de 21 de zile de post neîntrerupt, 6-26 ianuarie. Vineri, 26 ianuarie vom avea o noapte de veghe în rugăciune, încheind cele 21 de zile de post în mijlocul unei sărbători de bucurie.

            2. Rugăciune și cântare în fiecare zi de:  

                        a) duminică, 9:00-9:55 AM; 6:00-7:30 PM                           

b) marţi, 7:00-9:00 PM  

c) joi, 7:00-7:30 PM                                                  

d) vineri, 7:00-7:30 PM

3. În fiecare zi de duminică, rugăciunea grupului de mijlocire, 5:00-5:45 PM. 

4. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea 30 minute de rugăciune şi cântare în sala de rugăciune, între 9:00 şi 9:30 AM în fiecare duminică.

5. Corul de copii va cânta periodic şi la anumite evenimente din biserică.

            6. Programul muzical la serviciile divine de joi seara va fi susţinut, prin rotaţie, de o singură formaţie/grup.

            7. Concertul de colinde în seara de duminică, 16 decembrie.

            8. Colinda copiilor de la Şcoala duminicală va avea loc în dimineața zilei de sâmbătă, 16 decembrie. Colinda tinerilor va avea loc dumincă seara, 15 decembrie.

IV. PǍRTĂŞIE

            Întâlnire cu toată biserica sau în grupuri mici, scopul fiind cunoaşterea, apropierea, împrospătarea viziunii şi întărirea unităţii spirituale a bisericii:

1. Adunarea Generală a membrilor bisericii, duminică, 28 ianuarie AM

2. Masa de dragoste a bisericii va avea loc la parc, sâmbătă, 18 august

3. Câteva nopţi de veghe, rugăciune şi părtaşie. Noapte de veghe în Vinerea Mare, 30 martie

4. Conferinţe şi seminarii cu anumite grupe de credincioşi: familii, fraţi, surori, lideri, învăţători

5. Masă de părtășie cu persoanele în vârstă în ziua de sâmbătă, 6 mai

6. Ultima vineri din lună, după slujba divină, va fi masă pentru tineri (8:30-10:30 PM)

7. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea absolvirea în ziua de duminică, 4 iunie, fiecare în clasa lui. La slujba de seara vor avea un program în sanctuar și biserica va lauda pe Dumnezeu pentru ei, cerând în continuare binecuvântarea peste viitorul lor.

8. Cina Domnului comunitară la White Eagle cu toate bisericile penticostale din Chicago, joi, 29 martie

9. Masa de părtășie la Thanksgiving, 18 noiembrie

V. SLUJIRE

1.Amenajarea parcării la Centrul Creştin. Fiecare membru/familie a bisericii va face donații, folosind metoda ,,Promisiune prin credință”.

2. Familia Alasu Mircea și Cornelia va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze şi să ajute persoanele/familiile în vârstă.

3. Familia Olărescu Dionisie și Tenzi va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze și să ajute persoanele care sunt văduve.

4. Biserica va avea un fond de ajutorare în casierie, din colectele de la Cina Domnului, cele de marţi seara şi 1-2 colecte speciale din timpul anului, cu scopul să ajute fraţii/familiile în nevoie. Comitetul Bisericii va face o cercetare amănunţită a fiecărui caz în parte şi va ajuta în funcţie de nevoia pe care familia/persoana o are, dar şi în funcţie de posibilităţile financiare ale bisericii. De asemenea, Comitetul Bisericii şi cenzorii vor păstra confidențialitatea numelor acestor persoane.          

            5. O familie din biserică sponsorizează doi pastori şi un dirijor din România cu $950/lună.

            6. Şcoala duminicală continuă sponsorizarea Casei Betania din Călăraşi, România cu $500 pe lună – Proiectul Micul Misionar.

            7. Familia Răduț Ben și Jessica vor misiona în Kenya, în lunile decembrie, ianuarie și februarie 2018.

     a) Se vor construi 3 case pentru familii foarte sărace, $2,100. Construcția unei case costă $700.

     b) Obținerea certificatului de naștere, a actului de identitate, suport financiar pentru școală și asigurare medicală pentru 30 de copii, $2,500. Cheltuiala pentru un copil este de $80/an, după cum urmează:    

- Obținerea certificatului de naștere și a actului de identitate pentru un copil, $10.

- Suport financiar pentru școală pentru un copil, $10/an (copiii nu sunt primiți la școală fără act de identitate).

- Suport financiar pentru asigurare medicală pentru un copil/o familie, $60/an.

            8. Vom construi o casă în Jacmel, Haiti, cu prețul de $6,000. Acest proiect face parte dintr-un proiect mai mare de 20 de case pentru copii orfani. Cinci dintre aceste case au fost deja construite de biserici românești din SUA. În toamnă un grup de frați din biserică vor călători în Haiti, implicându-se în finalizarea acestui proiect.

            9. Vom construi un centru pentru copiii din Mozambic (două săli de clasă și un depozit) cu $10,000. Prin acest proiect în care este implicată sora Simona Caba și soțul ei, Jeosafa Vasconcelos, se dorește construirea multor astfel de centre în țară, pentru evanghelizare, educare și hrănire.

            10. O familie din biserică sponsorizează hrana pentru 100 de copii din Mozambic, pentru un an de zile, $3,600.

            11. Transportul membrilor bisericii care sunt în vârstă, la slujbele divine, în fiecare zi de duminică, marţi şi joi.

            12. Evaluarea activității liderilor bisericii de către Comitetul Bisericii. Slujirea fiecărui lider din biserică se reînnoiește în fiecare an.

            13. Bethany Land oferă îngrijire copiilor cu vârstele cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani, în timpul celor trei servicii divine din timpul săptămânii, cu ajutorul voluntarilor.

            14. La Bethany Kids, învăţătorii organizează programe biblice cu copiii care au vârstele cuprinse între patru şi şapte ani, numai în timpul serviciului de duminică seara. Prin rotaţie, câte unul dintre predicatorii de limba engleză din biserică va ţine o predică în limba engleză.