Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminică 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
 • 05
  Ianuarie
  Perioadă de post și rugăciune
  5-25 ianuarie

   

  25
  Ianuarie
  Seară prelungită de
  rugăciune

   

  27
  Ianuarie
  Adunare Generală
 • 27
  Ianuarie
  Stăruință
  27 ian.-1 feb.

   

  03
  Februarie
  Cina Domnului

   

  10
  Februarie
  Bake sale pentru Awana
 

Viziunea Bisericii Betania 2017

 
 

      

Biserica este Împătăția lui Dumnezeu pe pământ, este Trupul spiritual al Domnului Isus Cristos, este poporul sfânt care așteaptă răpirea. Misiunea Bisericii este să continue lucrarea Mântuitorului și a apostolilor Săi, să trăiască în neprihănire, slujindu-L pe Domnul și pe poporul Său.

„Și fiecăruia i s-a dat arătarea Duhului spre folosul altora” (1 Corinteni 12:7).

 

I. EVANGHELIZARE

1. Vom organiza trei mari evanghelizari în biserică, în jurul celor trei mari sărbători anuale:

a) Marea Zi a Învierii (Învierea Domnului), 16 aprilie

b) Marea Zi a Mulțumirii (Ziua Mulțumirii), 19 noiembrie

c) Marea Zi a Întrupării (Concertul de Colinde), 17 decembrie

La aceste evenimente membrii bisericii sunt încurajați să invite oameni neconvertiţi și să se roage pentru mântuirea lor, manifestând prietenie și ospitalitate pentru ca aceștia să se simtă bineveniți. Este ideal ca fiecare persoană/familie neconvertită sau nou convertită să fie ajutată spiritual de o persoană/familie de credincioși maturi din biserică.

2. Anul 2017 va fi numit ,,Anul rugăciunii”, de aceea ciclul predicilor de duminică seara va fi intitulat în mod sugestiv „Rugăciunile Bibliei”.

3. Continuăm să ne rugăm la serviciile divine ale bisericii pentru mântuirea oamenilor neconvertiți. Pastorii şi consilierii spirituali, cu ajutorul membrilor bisericii, vor contacta/vizita persoanele din aria Chicago pentru care ne rugăm, în perspectiva împărtăşirii Evangheliei Domnului. 

4. Mântuirea oamenilor a fost motivul principal pentru care Mântuitorului Isus Cristos a venit pe pământ și acesta este obiectivul principal al Bisericii Sale. Asumându-ne cu credincioșie această responsabilitate, vom continua și în acest an să realizăm şi să sponsorizăm un program tv de evanghelizare în România prin canalul naţional de televiziune NAȘUL TV în cadrul cunoscutei emisiuni creştine ,,Păstorul cel Bun”. În urma statisticilor, emisiunea ,,Păstorul cel Bun” este vizionată săptămânal de mai mult de 200.000 de români. Programul de evanghelizare va fi realizat în studioul de înregistrări al bisericii, cuprinzând o predică de evanghelizare a pastorului, meditații şi cântări creştine. Acest program va fi difuzat în toată ţara, pe NAȘUL TV, în fiecare sâmbătă dimineaţa între 10:00 şi 11:30 AM, ora României. Preţul pentru filmare, editare şi difuzare este de aproximativ $3,700/lună.

5. De asemenea, vom difuza pe televiziunea creștină Credo o emisiune în fiecare zi de luni, între 4:00-5:00 PM. Emisiunea va fi reluată și în ziua de marți, între 12:00-1:00 AM, și vineri, între 9:00-10:00 AM. În concluzie, vor fi cel puțin 12 ore de emisie pe lună. Două sau trei emisiuni din fiecare lună vor conține programe din biserică, predici ale predicatorilor și cântări ale formațiilor, grupurilor și soliștilor. Celelalte două sau trei emisiuni din fiecare lună vor conține predici ale păstorului, înregistrate în studioul de înregistrări. Prețul acestor emisiuni este $1,000 pe lună.

6. Website-ul bisericii și al emisiunii Păstorul cel Bun, prin programele în direct, cele înregistrate sau prin alte resurse pe care le conţin (predici, articole, pagina păstorului şi servicii divine), sunt o metodă gratuită de evanghelizare, ucenicizare şi închinare pentru toate persoanele care le accesează. De asemenea, sunt şi o metodă de slujire, prin donaţiile pe care anumite persoane le pot face către biserică.  

7. Predici în limba engleză la serviciile de duminică seara și îndemnuri la rugăciune la serviciile de duminică dimineața.  

 

 

II. UCENICIZARE

            1. Timpul de rugăciune la fiecare serviciu de Cina Domnului va avea o singură rugăciune neîntreruptă, 9:00-9:40 AM. Apoi va urma o rugăciune pentru motivele speciale care vor fi anunțate.  

            2. În fiecare sâmbătă dimineață, înainte de duminica Cinei Domnului, va fi o oră de rugăciune la biserică, 7:00-8:00 AM. Persoanele care nu lucrează, dar și cele care merg la serviciu, sunt invitate să participe la ceasul rugăciunii, care va avea o singură rugăciune, neîntruptă.

            3. Corpul Pastoral al bisericii (slujitorii ordinați) vor avea o oră de rugăciune în cadrul ședinței lunare.            

            4. Studii biblice cu biserica la serviciile divine:

                        a) Duminică dimineața – ,,Evanghelia după Ioan”

                        b) Duminică seara – ,,Rugăciunile Bibliei”

            5. Studii biblice pentru familii într-o zi de luni pe lună. Datorită contextului bilingv, mesajul prezentat în românește va fi tradus pe ecran în limba engleză.

            6. Conferinţe şi seminarii de instruire şi maturizare cu departamentele bisericii sau cu grupe de credincioşi sau de slujire: familii, fraţi, surori, predicatori, lideri, învăţători...

7. Stăruinţă pentru Botezul cu Duhul Sfânt în câteva perioade ale anului, în mod special în prima și ultima parte a anului.

8. Săptămâna de post şi rugăciune, marți - vineri, între 14 şi 17 martie; fiecare zi de post se va încheia cu servicii divine în sanctuar, 7:00-9:15 PM.

9. Lecţii biblice la Şcoală duminicală de la 10:20 la 12:00 PM, pentru copiii cu vârstele cuprinse între 3 şi 14 ani. Copiii vor lua vacanță în duminica din 4 iunie și vor relua cursurile în duminica din 17 septembrie.

10. Lecţii de limba română pentru copiii de la Şcoala duminicală, în fiecare duminică între 9:30 şi 10:20 AM.

11. Lecţii biblice, închinare şi rugăciune pentru copiii de la Bethany Kids, în fiecare duminică seara, între 6:00 şi 8:15 PM. Prin rotaţie, câte unul dintre predicatorii de limba engleză din biserică va ţine o predică în limba engleză.

12. Tabără cu băieții și cu fetele de 11-14 ani, din departamentul Școalii Duminicale, 10-12 martie.

13. Tabără cu tinerii, 28-30 aprilie.

14. Școala biblică de vacanță a copiilor de la Școala Duminicală – VBS, 26-30 iunie.

15. Între 11 iunie și 27 august, perioada de vacanță a Școlii Duminicale, va exista programul Summer Kids, care oferă duminica de dimineață programe de educație și jocuri copiilor 4-7 ani.

16. Tabăra copiilor de la Școala Duminicală, 11-13 august.

17. În fiecare a doua duminică seara din fiecare lună va fi ,,Seara tinerilor”. Programul muzical va fi susţinut de tineri – corul de tineri şi orchestra.

18. Tabără cu tinerii, 13-15 octombrie.

19. Biserica Betania va organiza și va găzdui Convenția Copiilor, 28-29 octombrie.

20. Cinci şedinţe pe an cu liderii bisericii și Consiliul Pastoral, după serviciul divin de Cina Domnului, în 8 ianuarie, 5 martie, 4 iunie, 1 octombrie, 3 decembrie.

21. Curs de Cateheză cu persoanele care doresc să se boteze în apă.

 

III. ÎNCHINARE

            1. Una sau mai multe perioade de post şi rugăciune de 3, 7, 21 sau 40 de zile în timpul anului. Prima perioada va fi de 21 de zile de post neîntrerupt, 1-22 ianuarie. Duminică, 22 ianuarie vom avea un serviciu divin special, încheind cele 21 de zile de post în mijlocul unei sărbători de bucurie.

            2. Rugăciune și cântare în fiecare zi de:  

                        a) duminică 9:00-9:55 AM; 6:00-7:30 PM                            

b) marţi 7:00-9:00 PM  

c) joi 7:00-7:30 PM                                                   

d) vineri 7:00-7:30 PM

3. În fiecare zi de duminică, rugăciunea grupului de mijlocire, 5:00-5:45 PM. 

4. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea 30 minute de rugăciune şi cântare în sala de rugăciune, între 9:00 şi 9:30 AM în fiecare duminică.

5. Corul de copii va cânta periodic şi la anumite evenimente din biserică.

            6. Programul muzical la serviciile divine de joi seara va fi susţinut, prin rotaţie, de o singură formaţie/grup.

            7. Concertul de colinde în seara de duminică, 17 decembrie.

            8. Colinda copiilor de la Şcoala duminicală va avea loc în dimineața zilei de sâmbătă, 16 decembrie. Colinda tinerilor va avea loc dumincă seara, 24 decembrie. 

IV. PǍRTĂŞIE

            Întâlnire cu toată biserica sau în grupuri mici, scopul fiind cunoaşterea, apropierea, împrospătarea viziunii şi întărirea unităţii spirituale a bisericii:

            1. Adunarea Generală a membrilor bisericii, duminică, 29 ianuarie AM

            2. Masa de dragoste a bisericii va avea loc la parc, sâmbătă, 19 august

            3. Câteva nopţi de veghe, rugăciune şi părtaşie. Noapte de veghe în Vinerea Mare, 14 aprilie

            4. Conferinţe şi seminarii cu anumite grupe de credincioşi: familii, fraţi, surori, lideri, învăţători

            5. Masă de părtășie cu persoanele în vârstă în ziua de sâmbătă, 6 mai.

            6. Ultima vineri din lună, după slujba divină, va fi masă pentru tineri (8:30–10:30 PM).

            7. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea absolvirea în ziua de duminică, 4 iunie, fiecare în clasa lui. La slujba de seara vor avea un program în sanctuar și biserica va lauda pe Dumnezeu pentru ei, cerând în continuare binecuvântarea peste viitorul lor. .

 

V. SLUJIRE

1Remodelarea Centrului Creştin. Fiecare membru/familie a bisericii va face donații, folosind metoda ,,Promisiune prin credință”. De asemenea, fiecare membru/familie a bisericii va lucra voluntar și va pregăti masa pentru voluntari, în funcție de disponibilitate.

2. Familia Alasu Mircea și Cornelia va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze şi să ajute persoanele/familiile în vârstă.

3. Familia Olărescu Dionisie și Tenzi va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze și să ajute persoanele care sunt văduve.

4. Sora Cati Tiriteu, împreună cu un grup de surori, vor face vizite bolnavilor la spital.

5. Biserica va avea un fond de ajutorare în casierie, din colectele de la Cina Domnului, cele de marţi seara şi 1-2 colecte speciale din timpul anului, cu scopul să ajute fraţii/familiile în nevoie. Comitetul Bisericii va face o cercetare amănunţită a fiecărui caz în parte şi va ajuta în funcţie de nevoia pe care familia/persoana o are, dar şi în funcţie de posibilităţile financiare ale bisericii. De asemenea, Comitetul Bisericii şi cenzorii vor păstra confidențialitatea numelor acestor persoane.          

            6. O familie din biserică sponsorizează doi pastori şi un dirijor din România cu $916/lună.

            7. Departamentul de surori continuă sponsorizarea pastorul Daniel Budişan din Buzău, cu $450/lună.           

            8. Şcoala duminicală continuă sponsorizarea Casei Betania din Călăraşi, România cu    $500 /lună – Proiectul Micul Misionar.

            9. Familia Răduț Ben și Jessica vor misiona în Kenya, 12 ianuarie-1 mai.

a) Se vor construi 3 case pentru familii foarte sărace, $2,100. Construcția unei case costă $700.

b) Obținerea certificatului de naștere, a actului de identitate, suport financiar pentru școală și asigurare medicală pentru 30 de copii, $2,500. Cheltuiala pentru un copil este de $80/an, după cum urmează:

- Obținerea certificatului de naștere și a actului de identitate pentru un copil, $10.

- Suport financiar pentru școală pentru un copil, $10/an (copiii nu sunt primiți la școală fără act de identitate).

- Suport financiar pentru asigurare medicală pentru un copil/o familie, $60/an.

            10. Transportul membrilor bisericii care sunt în vârstă, la slujbele divine în fiecare zi de duminică, marţi şi joi.

            11. Evaluarea activității liderilor bisericii de către Comitetul Bisericii. Slujirea fiecărui lider din biserică se reînnoiește în fiecare an.

            12. Bethany Land oferă îngrijire copiilor cu vârstele cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani, în timpul celor trei servicii divine din timpul săptămânii, cu ajutorul voluntarilor.

           13. La Bethany Kids, învățătorii organizează programe biblice cu copiii care au vârstele cuprinse între patru și șapte ani, numai în timpul serviciului de duminică seara. Prin rotație, câte unul dintre predicatorii de limbă engleză din biserică va ține o predică în limba engleză.