Invitați speciali la Convenția 2016

 
 

 

 

 

 pic brie 2

Rector ITPB
Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie

 

    Institutul Teologic Penticostal, însuflețit de mandatul și făgăduința Domnului Isus Hristos, urmărește ca, prin împuternicirea Duhului Sfânt, să formeze slujitori ai lui Dumnezeu înzestrați cu caracter hristic și pregătire teologică temeinică, în vederea zidirii Bisericii lui Hristos și a extinderii Împărăției lui Dumnezeu.
    ITP este instituţia de învăţământ teologic superior, acreditată academic, prin care Cultul Creştin Penticostal din România îşi pregătește viitorii slujitori. În acest an se împlinesc 40 de ani de la începerea activității Institutului, sub conducerea pastorului Trandafir Șandru. În cei 40 de ani de activitate, pe băncile ITP au învăţat 839 de absolvenţi, majoritatea fiind implicaţi în lucrarea Domnului. Multă vreme, activitatea școlii s-a desfășurat în diferite locații; abia în anul 1996, grație sprijinului financiar acordat de comunitatea penticostală din SUA, în special Church of God, au fost ridicate clădirile actualului campus.
În prezent, în cadrul ITP funcționează un program de licență, cu durata de 4 ani, la care sunt înscriși 156 studenți, și un program de master, cu 14 masteranzi. Echipa ITP este formată din 14 profesori titulari şi 9 profesori colaboratori, alături de care servesc în administraţie alţi 14 angajaţi.
    Activitatea Institutului se desfășoară în trei corpuri de clădire, care nu mai pot împlini nevoile curente ale ITP; în Corpul de Predare se găsesc trei săli de curs, un amfiteatru de dimensiuni reduse şi biblioteca ‒ devenită neîncăpătoare pentru cele peste 25.000 de volume. Corpul de cazare are 30 de dormitoare, folosite atât de studenți, cât și de profesori.
Pentru continuarea în bune condiții a activității academice din cadrul ITPB se impune construirea unui nou campus. În urma rugăciunii şi postului, a consultării cu conducerea Cultului Penticostal şi a descoperirilor date prin Duhul, conducerea ITP a decis remodelarea actualelor clădiri şi construirea unei clădiri noi, care să deservească atât nevoile prezente ale ITP, cât şi să permită dezvoltarea pe viitor a şcolii. Proiectul de investiţie este evaluat la aproximativ $3 milioane.
    Stimaţi fraţi, lucrarea ITP este lucrarea lui Dumnezeu, de aceea vă chemăm să fiți partenerii noștri în formarea spirituală și academică a viitorilor slujitori ai bisericilor penticostale din țară și străinătate.

 

 

 

 

 harrymihet

 Harry Miheț, Liberty Counsel Attorney

 

    Liberty Counsel® este o organizație internațională non-profit dedicată avansării libertății religioase, sanctității vieții și familiei, încă din anul 1989. Ea oferă asistență și reprezentare pro bono în cazuri legate de aceste subiecte. Având birouri în Florida, Virginia și Washington, D.C., precum și un punct strategic în Israel, LC are sute de susținători în întreaga lume.
Recunoscută de către IRS ca o organizație 501(c)(3), această misiune creștină este finanțată prin donații deductibile fiscal, de la diferiți susținători al acestor cauze, de la biserici, companii, fundații și alte organizații.
    Scopul LC este de a lupta pentru păstrarea libertății religioase și de a ajuta la crearea și menținerea unei societăți în care toată lumea să aibă posibilitatea de a descoperi adevărul care dă adevărata libertate.
Liberty Counsel publică e-mailul ,,Liberty Alert®” pentru a informa abonații cu privire la știri de ultimă oră. Ei mai publică și revista ,,Liberator®” pentru a oferi o prezentare generală a problemelor și a cazurilor juridice curente. LC produce o serie de programe multimedia, care se ocupă cu diverse aspecte juridice, religioase și politice, fiind activă pe platforme sociale media, precum Facebook, Twitter și YouTube.
    Legile naturale sunt legi care trec dincolo de timp, de cultură și de instituții politice. Declarația de Independență recunoaște aceste legi ca fiind ,,legi ale naturii și ale Dumnezeului naturii.” Cele dintâi drepturi recunoscute de Amendamentul I al Constituției SUA sunt libertatea religioasă și de exprimare. LC luptă pentru aceste libertăți în numele elevilor, profesorilor, părinților, pastorilor, bisericilor și al oricăror persoane individuale aflate acasă, la locul de muncă sau în spațiul public.
    Liberty Counsel îi susține pe studenții care doresc să se roage și să Îi mulțumească lui Dumnezeu în școli. De asemenea, îi ajută pe creștini să obțină acces egal pentru organizarea de evenimente în instituții publice. Nu în ultimul rând, LC protejează dreptul pastorilor de a spune adevărul, fără teamă de cenzura guvernului, luptând astfel pentru apărarea celor care sunt supuși riscului de a-și pierde libertatea religioasă.

 

 

kim-davis

Kim Davis, Kentucky County Clerk

 

    Kim Davis, funcționarul public dintr-un oraș mic al statului Kentucky, a fost închisă pentru refuzul de a elibera certificate de căsătorie pentru cuplurile de homosexuali. Ea a ajuns pe prima pagină a ziarelor pentru sfidarea nu numai a doi judecători federali, ci chiar a Curții Supreme a SUA.
    D-na Davis a fost reprezentată de Liberty Counsel, o organizație cu un lung istoric de reprezentare a cazurilor legate de drepturile anti-homosexuale din America. LC i-a oferit lui Kim Davis consiliere juridică atunci când ea a refuzat în mod repetat să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor de același gen, argumentând că acest lucru este împotriva convingerilor sale religioase de creștin născut din nou. Prin avocatul de origine română Harry Miheț, vice-președinte al departamentului juridic și consilier-șef de litigii, Liberty Counsel i-a oferit consiliere legală în mod gratuit. LC spune că o apără pe această doamnă pe baza drepturilor pe care i le oferă primul amendament, cum ar fi dreptul de a-și exercita în mod liber religia și dreptul de liberă exprimare, drepturi ,,acordate de Dumnezeu și garantate de Constituția SUA”.
    ,,Astăzi un creștin a fost arestat pentru că crede ceea ce au susținut alegătorii, și anume: căsătoria este între un bărbat și o femeie”, a declarat Dl. Staver într-un comunicat de presă, descriind întemnițarea doamnei Davis ca ,,o zi tragică în America”. Avocatul Harry Miheț a declarat pentru BBC că organizația sa a făcut ,,tot posibilul să îi restabilească drepturile constituționale, astfel încât să își redobândească libertatea într-un mod care să nu îi compromită credința și conștiința”.