Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminică 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
 • 18
  Noiembrie
  Marea Zi a 
  Mulțumirii

   

  23
  Decembrie
  Concertul de Crăciun

   

  27
  Ianuarie
  Adunare Generală
 • 18
  Noiembrie
  Marea Zi a 
  Mulțumirii

   

  23
  Decembrie
  Concertul de Crăciun

   

  27
  Ianuarie
  Adunare Generală
 

Viziunea Bisericii Betania - 2014

 
 

      Anul 2014 este un dar de la Dumnezeu pentru noi, ca oameni şi ca biserică. Îmbogăţiţi cu experienţele anilor trecuţi, suntem pregătiţi acum pentru noi angajamente de slujire, care să înalţe numele Domnului, care să zidească inimile sfinţilor şi care să lege rănile celor căzuţi. Copleşiţi de dragostea Stăpânului arătată faţă de noi în fiecare clipă, ne înţelegem mai bine menirea pentru timpul care ne-a mai rămas de trăit şi, cu adâncă responsabilitate, ne dedicăm pentru împlinirea intereselor Împărăţiei care stă să vină. 

         În calitate de copii ai lui Dumnezeu, credem că Biserica Betania trebuie să aibă o înţelegere clară a planului divin în acest an şi fiecare membru, familie şi departament să ştie care este rolul lui concret în acest plan. Recunoaştem că toate resursele pe care le avem sunt darul lui Dumnezeu pentru noi, drept pentru care ne simţim onoraţi şi responsabili să le investim cu bucurie în împlinirea voii Sale, ca nişte ispravnici înţelepţi. Credem că Stăpânul Se va întoarce curând şi ne va cere socoteală de isprăvnicia noastră. Ne dedicăm viaţa şi resursele în slujba Împăratului, fiind pe deplin hotărâţi să-L iubim cu toată inima noastră şi pe aproapele, ca pe noi înşine.

 I. EVANGHELIZARE

  

   1. O dată pe lună facem evanghelizare în biserică, de obicei în duminica Cinei Domnului la slujba divină de seara. Membrii bisericii sunt încurajaţi să aducă la biserică oameni neconvertiţi, să se roage pentru mântuirea lor şi să contribuie cu tot ce este necesar la succesul acestei lucrări. La sfârşitul serviciului divin, un grup format din pastori, consilieri spirituali şi membrii bisericii care au invitat persoanele neconvertite se vor întâlni pentru cunoaştere, părtăşie şi prezentarea Evangheliei. Este ideal ca fiecare persoană sau familie neconvertită să fie asistată şi ajutată spiritual de o persoană sau familie de consilieri spirituali.

   2. Departamentul de evanghelizare şi consiliere femei va organiza întâlniri de evanghelizare în grupe mici, în biserică sau în afara bisericii, cu femei sau familii nemântuite. Prima întâlnire de acest gen va avea loc sâmbătă, 8 martie.  

   3. Cu excepţia duminicii Cinei Domnului, în fiecare duminică dimineaţa, la timpul de rugăciune, ne vom ruga pentru un judeţ din România.

   4. Continuăm să ne rugăm pentru mântuirea unor persoane sau familii nemântuite. Pastorii şi consilierii spirituali, cu ajutorul membrilor bisericii, vor contacta/vizita persoanele din aria Chicago pentru care ne rugăm, în perspectiva împărtăşirii Evangheliei Domnului.

   5. Continuăm evanghelizarea săptămânală în închisori, cu persoanele care, având permis de intrare, s-au dedicat acestei slujiri.

   6. Evanghelizarea sufletelor pierdute este responsabilitatea principală a Bisericii Domnului. Înțelegând că este porunca Domnului şi Mântuitorului nostru pentru noi, vom continua să realizăm şi să sponsorizăm un program tv de evanghelizare în România prin canalul naţional de televiziune NAŞUL TV în cadrul cunoscutei emisiuni creştine ,,Păstorul cel Bun”. În urma statisticilor, emisiunea ,,Păstorul cel Bun” este vizionată săptămânal de aproximativ două sute de mii de români. Programul de evanghelizare va fi realizat de biserică, cuprinzând o predică de evanghelizare şi uneori câteva cântări creştine. Acest program va fi difuzat în toată ţara, pe NAŞUL TV în fiecare sâmbătă dimineaţa între 11:00 şi 11:30 AM, ora României. Preţul pentru filmare, editare şi difuzare este de aproximativ $3,600/lună. Aceeaşi emisiune este difuzată şi de RTN TV în România şi SUA. În România este difuzată pe Alfa Omega TV 24/7 şi în America pe B1 TV şi pe canalul 508.

   7. Înţelegând porunca Mântuitorului pentru mântuirea oamenilor vom face împreună cu Grupul Speranţa un turneu de evanghelizare în România, începând cu data de 17 iulie. Resursele financiare vor fi strânse din colecte, masă de strângere de fonduri, bake sale, donaţii şi alte metode.          

   8. Câte o misiune cu fiecare formație din biserică, în biserici din SUA. Fondurile se vor strânge prin proiectele organizate de formația care pleacă în misiune (colecte, bake sale, car wash, donații, colecte...). Organizarea fiecărei misiuni se va face de către dirijorul/liderul formației/grupului, alături de Consiliul Pastoral.

   9. Evanghelizare pentru copii la Şcoala duminicală, de câteva ori pe an

   10. O scurtă predică în limba engleză la cel puţin două servicii divine de duminică seara.              

   11. Website-ul bisericii, prin programele în direct sau prin resursele pe care le conţine (predici, articole, pagina păstorului şi servicii divine) este o metodă gratuită de evanghelizare, ucenicizare şi închinare pentru toate persoanele care îl accesează. De asemenea, este şi o metodă de slujire, prin donaţiile pe care anumite persoane le pot face către biserică.  

II. UCENICIZARE

   1. Anul 2014 îl dedicam ca fiind ,,Anul Bibliei”. În acord cu acest obiectiv ne vom concentra mai mult pe citirea, studierea, memorarea şi recitarea Bibliei.

   2. În fiecare duminică, cel puţin la un serviciu divin, un copil, un tânăr sau un adult, în mod organizat, va spune din memorie unul sau mai multe versete din Biblie.

   3. De câteva ori pe an vom organiza concursul ,,Cine reproduce mai multe versete din memorie”.

   4. Studii biblice cu biserica la serviciul divin de joi seara:                 a) ,,Tinerii Bibliei”                  b) ,,Călătorii în Vechiul Testament”  

   5. Studiu biblic cu pastorul bisericii (tradus în engleză), pentru instruirea, formarea şi creşterea spirituală a tinerilor vorbitori de engleză, în special a potenţialilor lideri şi predicatori.

   6. Studii biblice şi părtăşie cu familiile 0-5 ani (familii care s-au căsătorit după 1 ianuarie 2009) în ,,Lunea familiei”. În fiecare zi de luni după Cina Domnului va avea loc o întâlnire de studiu, părtăşie şi rugăciune a acestor familii din biserică. Lecţiile biblice vor fi prezentate sau traduse în limba engleză.

   7. Conferinţe şi seminarii de instruire şi maturizare cu departamentele bisericii sau cu grupe de credincioşi sau de slujire: familii, fraţi, surori, predicatori, lideri, învăţători... Prima întâlnire de studiu, părtăşie şi organizare cu surorile va avea loc sâmbătă, 1 martie.

   8. A doua duminică seara din fiecare lună va fi ,,Seara tinerilor”. Programul muzical va fi susţinut de tineri (cor de tineri şi orchestră) şi una dintre cele două predici va fi rostită în limba engleză (sau predica va fi tradusă în limba engleză).

   9. Lecţii biblice la Şcoala duminicală de la 10:20 AM la 12:00 PM, pentru copiii cu vârstele cuprinse între 3 şi 14 ani.

   10. Lecţii biblice, închinare şi rugăciune pentru copiii de la Bethany Land 2 şi 3, în fiecare duminică seara, între 6:00 şi 8:15 PM. Unul dintre predicatori va ţine o scurtă predică în limba engleză.

    11. Stăruinţă pentru Botezul cu Duhul Sfânt, timp de câteva săptămâni, în special în perioada de iarnă.

   12. Continuăm să ne rugăm şi să postim săptămânal, în ziua de joi, pentru cinci familii din biserică.

   13. Continuăm să citim cu adunarea un capitol din Noul Testament în fiecare duminică, în timpul serviciului divin, în limba română şi/sau în limba engleză.

   14. Lecţii de limba română pentru copiii de la Şcoala duminicală, în fiecare duminică între 9:30 şi 10:20 AM

   15. Câteva întâlniri (şedinţe) de părtăşie şi orientare cu fiecare departament

   16. Şase şedinţe pe an cu liderii bisericii, în duminca Cinei, după serviciul de dimineaţă. Scopul acestor întâlniri este organizarea, orientarea, eficientizarea şi dinamizarea slujirii.

   17. Şcoala biblică de vacanță, 23-27 iunie

   18. Tabere de instruire şi părtăşie cu copiii, tinerii, grupuri...

                   a) O tabără de studiu biblic şi rugăciune cu băieții şi fetele în locuri separate, pentru evanghelizare şi maturizare, 2-4 mai.

III. ÎNCHINARE

   1. Săptămână de post şi rugăciune, luni - vineri, între 17 şi 21 februarie; fiecare zi de post se va încheia cu servicii divine în sanctuar, 7:00-9:15 PM.    

   2. Una sau mai multe perioade de post şi rugăciune de 7, 21 sau 40 de zile în timpul anului

   3. Rugăciune, cântare, laudă şi închinare, în fiecare zi de:  

                        a) duminică 9:00-9:55 AM; 6:00-7:30 PM

                        b) marţi 7:00-9:00 PM  

                        c) joi 7:00-7:30 PM

                        d) vineri 7:00-7:30 PM

   4. În duminica cu Cina Domnului, timp personal de rugăciune între 8:00 şi 8:45 AM

5. În fiecare zi de duminică, rugăciunea grupului de mijlocire, 5:00-5:45 PM

6. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea 30 minute de rugăciune şi cântare în sala de rugăciune, între 9:00 şi 9:30 AM în fiecare duminică.

7. O dată pe an vom organiza ,,Duminica formației”, programul muzical fiind susţinut de o singură formaţie.

8. Corul de copii va cânta periodic şi la anumite evenimente din biserică.

            9. Programul muzical la serviciile divine de joi seara va fi susţinut, prin rotaţie, de o singură formaţie/grup.

            10. Concertul de colinde al copiilor, vineri, 19 decembrie și concertul de colinde al bisericii, duminică, 21 decembrie.

            11. Colindele tinerilor şi ale copiilor de la Şcoala duminicală

IV. PĂRTĂŞIE

Întâlnire cu toată biserica sau în grupuri mici, scopul fiind cunoaşterea, apropierea, împrospătarea viziunii şi întărirea unităţii spirituale a bisericii:

   1. Adunarea Generală a membrilor bisericii, duminică, 26 ianuarie AM

   2. Găzduim şi organizăm Conferinţa anuală a Uniunii Penticostale din Statele Unite şi Canada în perioada 25-26 aprilie.

   3. Câteva nopţi de veghe, rugăciune şi părtaşie

   4. Două mese de dragoste la parc, 14 iunie şi 16 august    

   5. Conferinţe şi seminarii cu biserica sau cu anumite grupe de credincioşi: familii, fraţi, surori, lideri, învăţători, persoane în vârstă...

   6. Ultima zi de vineri din fiecare lună, va fi masă şi părtăşie pentru tineri (8:30–10:30 PM).

   7.O dată sau de două ori pe an - dare de seamă, împărtăşirea viziunii şi părtăşie la masă cu învăţătorii şi părinţii copiilor de la Şcoala duminicală, la începutul şi/sau sfârşitul anului şcolar.    

   8. O dată sau de mai multe ori pe an Comitetul Bisericii şi Corpul Pastoral se întâlnesc pentru masă şi părtăşie, alături de soţiile lor.

   9. Noapte de veghe în Vinerea Mare, 28 martie

   10. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea sărbătoarea de premiere sâmbătă, 7 iunie.

V. SLUJIRE

1. O familie de slujitori va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze şi să ajute persoanele şi familiile în vârstă.

           2. O altă familie va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze şi să ajute văduvele/văduvii din biserică.

           3. Un frate slujitor împreună cu liderii departamentului de tineri vor conduce echipe de tineri în vizită la persoane sau familii în vârstă.

           4. Surorile care sunt disponibile se vor înscrie într-un grup pentru a face în mod organizat vizite la spital sau acasă persoanelor bolnave.

           5. În Ziua Mulţumirii, duminică, 23 noiembrie, biserica va organiza în semn de respect şi mulţumire o masă de părtăşie pentru persoanele/familiile în vârstă.

           6. Misiune în Mozambic pentru conferinţe, săparea unei fântâni, cumpărarea de Biblii şi biciclete pentru pastori, repararea acoperişului mai multor biserici şi distribuirea unui aparat de proiecţie (fondurile pentru acest proiect sunt strânse deja).

           7. Un grup de fraţi vor face o misiune în Kenya în perioada 17-31 ianuarie pentru construirea unui cladiri la un orfelinat creştin.

           8. Biserica va avea un fond de ajutorare în casierie, din colectele de la Cina Domnului, cele de marţi seara şi una sau două colecte speciale făcute în timpul anului, cu scopul să ajute fraţii sau familiile în nevoie. Comitetul Bisericii va face o cercetare amănunţită a fiecărui caz în parte şi va ajuta în funcţie de nevoia pe care familia/persoana o are, dar şi în funcţie de posibilităţile financiare ale bisericii. De asemenea, Comitetul Bisericii şi cenzorii vor păstra confidenţialitatea numelor acestor persoane.

            9. Biserica Betania, având o viziune pe termen lung şi înţelegând circumstanţele emigraţiei americane, este orientată să sprijinească unul sau doi tineri, vorbitori de limbă engleză şi membri ai bisericii, cu o parte din cheltuielile şcolare pentru anul şcolar 2014-2015, în funcţie de posibilităţile financiare pe care biserica le va avea la momentul respectiv. Tinerii care vor fi ajutaţi trebuie mai întâi să facă dovada chemării pentru slujirea pastorală, în perspectiva pregătirii într-o şcoală teologică penticostală, pentru revenirea şi slujirea în biserică în limba engleză.

            10. O familie din biserică sponsorizează doi pastori şi un dirijor din România cu $11.000/an.

            11. Departamentul de surori continuă sponsorizarea următoarelor proiecte:

                 a) Pastorul Daniel Budişan din Buzău, cu $450/lună       

                 b) O familie de lucrători sociali de la God`s Family cu $400/lună - Proiectul Lidia

            12. Şcoala duminicală continuă sponsorizarea Casei Betania din Călăraşi, România cu   $500 /lună - Proiectul Micul Misionar.

            13. Continuăm să ajutăm cinci familii sărace din România cu $100/lună pe fiecare.

            14. În două sâmbete pe an vom organiza ,,Ziua voluntarului” cu scopul întreţinerii Casei lui Dumnezeu - 5 aprilie şi 4 octombrie.

            15. Transportul membrilor bisericii care sunt în vârstă, la slujbele divine în fiecare zi de duminică, marţi şi joi

            16. Bethany Land 1 oferă îngrijire copiilor cu vârstele cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani, în timpul celor trei servicii divine din timpul săptămânii, cu ajutorul voluntarilor. La Bethany Land 2 şi 3, învăţătorii organizează programe biblice cu copiii care au vârstele cuprinse între patru şi şapte ani, numai în timpul serviciului de duminică seara.