Centrul Creștin

 
 

 

Centrul Creștin (CC)

 

Galerie foto- apasati aici 

Centrul Creștin(CC) Betania de la adresa 7300 N. Natchez Ave. are o suprafaţă totală de 64,024 SF (birouri: 16,700 SF; depozite: 47,324 SF), având 110 locuri de parcare. Are aer condiţionat, sistem de irigare, acoperiş nou, birouri renovate recent, posibilitatea de extindere a clădirii şi parcării.

 

Câteva din nevoile imediate ale bisericii pentru care a fost necesară achiziţionarea acestei proprietăţi sunt: 
-         parcare  
-         săli de clasă pentru cei peste 300 de copii ai Şcolii duminicale 
-         săli pentru activităţile de peste săptămână (seminarii, repetiţii, lecţii de muzică)
-         sală de mese pentru evenimentele bisericii  
       

15 mai - 31 decembrie 2016 - Remodelare CC, prima fază 

 

   În cele aproximativ şapte luni care au mai rămas din anul 2016 ne propunem să strângem suma de $800,000. Fiecare membru al bisericii trebuie să completeze formularul de promisiune prin credinţă, înscriindu-se cu o sumă de bani, potrivit cu posibilităţile financiare, dar nu mai mică de $1300 de persoană (pentru soţ-soţie $2,600). Ştim că în biserică sunt studenţi, pensionari şi persoane cu posibilităţi financiare limitate, însă, de asemenea, ştim că sunt şi persoane binecuvântate din punct de vedere financiar, motiv pentru care vă îndemnăm în numele Domnului Isus să dăruiţi ,,după putere” (suma de $1,300 fiind un reper orientativ). Această sumă trebuie adusă la biserică în următoarele luni, însă nu mai târziu de sfârşitul anului 2016. Suma promisă poate fi adusă integral sau în mai multe etape, după posibilităţi. Vă invităm să urmăriţi evoluţia situaţiei financiare a proiectului remodelării CC, pe bannerele din holuri şi pe ecranele din sanctuar:
- Termometrul albastru indică suma totală a promisiunilor făcute. Până în prezent s-a promis prin credinţă suma de $590,865.
- Termometrul roşu indică suma totală a promisiunilor împlinite. Până în prezent s-a adus la biserică suma de $202,161.

 

termometrul-darniciei3

 

  

PREZENTAREA PROIECTULUI DE REMODELARE

 

A CENTRULUI CREȘTIN(CC), FAZA 1

 

ØCARE ESTE SITUAȚIA LA ZI?

 

1. Autorizațiile de construcție vor fi primite la începutul lunii iunie 2016 sau mai repede.

 

2. După ce am primit schimbarea de ,,zoning” de la Village of Niles și dupa ce am finalizat planurile de remodelare a Centrului Creștin (CC), am introdus dosarul pentru aprobarea scutirii de taxe - ,,statut de tax exempt”. Zilele acestea am primit un e-mail de la avocat, informându-ne că se așteaptă ca Bordul de la Cook County, care ne revizuiește dosarul de ,,tax exempt”, să ne dea un răspuns pozitiv, cât de curând. 

3. Economisire de bani 

a) Începând cu luna aprilie 2016, biserica plătește în plus $5,000/lună la mortgage (“principal”), în felul acesta reducându-se cu 8 ani achitarea datoriei la bancă. Astfel, vom economisi suma de aprox. $550,000 (sumă care ar fi trebuit să o plătim ca dobândă/,,interes” la bancă). 

b)  S-au redus cheltuielile bisericii acolo unde a fost posibil. 

c) S-a deschis un cont la casieriea bisericii, unde se pot face donații pentru ,,principal” (plătirea datoriei la bancă). 

 

 

 

ØCARE ESTE PLANUL DE REMODELARE?

 


1. Prin ajutorul lui Dumnezeu vom începe procesul de remodelare în luna iunie 2016 și cel mai probabil vom finaliza în 2018.

 

2. Remodelarea va avea trei faze:

 

Faza 1: Sălile de Școală Duminicală; sala de mese; sălile de repetiții; bucătăria (doar spațiul, nu și echipamentul, deocamdată); băile de la intrare și din zona bucătăriei; holurile corespunzătoare spațiilor; holul care unește Biserica cu CC; lucrări care sunt necesare pentru toată clădirea (sistemul de distribuire a curentului electric; ,,fire alarm”; ,,sprinkle system”, apă și canalizare; încălzirea pentru clădire.  

 

Faza 2: Parcarea; spațiul verde; iluminatul parcării; intrările și ieșirile din parcare; apartamentul parohial; spații de depozitare.

 

Faza 3: Creșa pentru copii; depozit cu alimente pentru ajutorare (“food pantry”); sala de sport (este necesară pentru copiii de grădiniță și Școala Duminicală, dar și pentru activitățile tinerilor, mai ales în timpul iernii).

 

 

cc1 

 

ØCÂȚI BANI VOR COSTA ACESTE 3 FAZE ALE REMODELĂRII CC?

 

Costul aproximativ va fi de $2,000,000, asumându-ne faptul că o mare parte a volumului de lucru va fi realizat cu voluntari (din biserică).

 

Faza 1 va costa aprox. $1,000,000.

 

Faza 2 va costa aprox. $500,000.

 

Faza 3 va costa aprox. $500,000.

 

 

ØDE CE FAZA 1 ESTE MAI SCUMPA DECÂT URMĂTOARELE DOUĂ FAZE?

 

Pentru că presupune reali-zarea unor lucrări care sunt necesare pentru toată clădirea: sistemul de distribuire a curentului electric; ,,fire alarm”; ,,sprinkle system”,

 

apă și canalizare; încălzirea pt. clădire.  

 

 

ØCUM ȘI CÂND VOM ADUNA CEI $1,000,000 PENTRU PRIMA FAZĂ?

 

În cele aproximativ șapte luni care au mai rămas din anul 2016 ne propunem să strângem suma de $800,000. Menționăm faptul că la sfârșitul anului 2015, Domnul ne-a ajutat să strângem suma de $359,499, din promisiuni prin credință, pentru remodelare. Din această sumă s-au plătit o parte din cheltuielile de documentație (planuri, aprobari, avocat etc). Banii rămași îi punem alături de cei $800,000, pe care urmează să-i strângem pentru a atinge suma de aproximativ $1,000,000, bani de care avem nevoie pentru realizarei fazei 1.

 

cc2

 

ØCE METODĂ VOM FOLOSI PENTRU A STRÂNGE CEI $800,000?

 

Fiecare membru al bisericii va completa formularul de promisiune prin credință, înscriindu-se cu o sumă de bani, potrivit cu posibilitățile financiare, dar nu mai mică de $1,300 de persoana (pentru soț-soție $2,600). Știm că în biserică sunt studenți și persoane cu posibilități financiare limitate, însă, de asemenea, știm că sunt și persoane binecuvântate din punct de vedere financiar, motiv pentru care vă îndemnăm în numele Domnului Isus să dăruiți ,,după putere” (suma de $1,300 fiind un reper orientativ). Această sumă trebuie adusă la biserică în următoarele luni, însă nu mai târziu de sfârșitul anului 2016. Suma poate fi adusă integral (suma întreagă) sau în mai multe etape, după posibilități.

 

 

ØUNDE ȘI CÂND SE VOR ADUCE FORMULARELE DE PROMISIUNE PRIN CREDINȚĂ COMPLETATE?

 

Formularul de promisiune prin credință care va fi completat acasă, dupa o consultare prealabilă cu membrii familiei, sub călăuzirea lui Dumnezeu, va fi adus la biserică în Marea Zi a Dărniciei, 15 mai. La sfârșitul slujbei divine de duminică dimineața, 15 mai, toți membrii și prietenii bisericii sunt invitați la masa de strângere de fonduri, în sala de la CC. Acolo va fi o cutie în care vom pune promisiunile prin credință, completate. Persoanele care au posibilitatea, pot aduce o parte din suma promisă sau chiar suma integrală. Formularul de promisiune prin credință va fi disponibil și la masă, pentru doritori.

 

,,Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de sila,

căci pe cine dă cu bucurie, îl iubește Dumnezeu.” (2 Cor. 9:7)

 

 cc3