Sermons Recent Programs Live Donations

The next event: Sunday 09:00am-12:00pm

Remaining time:

 
Evenimente speciale
  • 20
    Aprilie
    Conferință pastorală (Portland)
     
    23
    Aprilie
    Nuntă
     
    28
    Aprilie
    Seminar Școala duminicală
  • 07
    Mai
    Cina Domnului
     
    08
    Mai
    Studiu biblic pentru tineri
     
    11
    Mai
    Conferință pastorală (Detroit)
Special events
  • 28
    April
    Sunday School Seminar
     
    07
    May
    Holy Communion
     
    08
    May
    Youth Bible Study
  • 11
    May
    Pastoral Conference
     
    14
    May
    Mother`s Day
     
    20
    May
    Volunteer Day
 

April 2010

 
 

Scrisori Primite la redacția emisiunii

"păstorul cel bun"

April 2010


În luna februarie v-am văzut întâmplător la televizor şi atunci am decis să vă scriu. Sunt ortodoxă, dar asta nu cred să aibă importanţă. Am 67 de ani şi sunt profesoară (actualmente pensionară). Am urmărit cu deosebit interes emisiunea dumneavoastră despre familie. Am 30 de ani de căsnicie şi niciun moment n-am încetat să cred că într-o zi mă voi bucura şi eu de o căsătorie aşa cum aţi descris-o dumneavoastră. Pentru a avea o bună înţelegere, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, dar acum nici nu mai pot crede că se va mai schimba ceva, pentru că soţul meu m-a batjocorit toată viaţa, mi-a spus cele mai urâte şi murdare cuvinte, m-a înjosit în faţa oamenilor şi a copiilor. Auzind cuvintele dumneavoastră la televizor, m-am gândit să vă scriu să mă ajutaţi în această grea situaţie, de care sunt total dezamăgită. Am suferit timp de 30 de ani cele mai obscene cuvinte, în faţa oamenilor, copiilor şi a părinţilor mei. Îi cer lui Dumnezeu să-l schimbe. Vă rog din tot sufletul să-l pomeniţi în rugăciunile dumneavoastră, pe el şi pe mine. Îmi doresc liniştea mai mult decât orice, îmi doresc măcar o zi din viaţa aceasta să fiu respectată şi considerată o adevărată soţie.

Dragii mei,         

Vă mulţumesc că mi-aţi permis să vă scriu personal. V-am mai scris încă o dată mai de mult, dar nu ştiu din ce motive ni s-a întrerupt corespondenţa. Sunt o bătrână de 70 de ani. Am muncit toată viaţa alături de soţul meu să le oferim copiilor ceva bun, mai bun decât am avut noi în viaţă. Acum am realizat că totul este goană după vânt. Unul dintre copii, licenţiat, mi-a murit la 37 de ani, după o lungă suferinţă, răpus de o boală nemiloasă. Al doilea, de asemenea licenţiat, trăieşte, dar a căzut în patima alcoolului. Acum... suntem doi bătrâni mai singuri ca oricine. Pentru băiat ne rugăm de ani de zile, dar nu ştiu de ce rugăciunile noastre nu sunt ascultate. Am urmărit cu nesaţ emisiunile dumneavoastră şi am fost încurajată să vă cer ajutorul. Poate că pe dumneavoastră vă ascultă Dumnezeu, noi suntem mai păcătoşi. În ultimii zeci de ani ne-am izolat de toţi prietenii, am ieşit din societate, suntem nişte izolaţi. Vă mulţumesc că existaţi, că intraţi în casa noastră şi asta ne face să nu fim singuri. 

Vă iubim foarte mult,

B. M.

Dragii mei,

Tocmai am urmărit emisiunea dumneavoastră din preajma Paştilor şi m-am gândit să vă scriu. Mă numesc V. şi vă scriu din P. Vreau să vă spun de la început că sunt creştină ortodoxă, dar nu am în casă o Biblie. Acum termin de citit ,,Vămile văzduhului”, vol. 2, şi ,,Calea sufletelor în veşnicie”. Apelez la dumneavoastră pentru o Biblie, un Nou Testament şi Acatistul Maicii Domnului. M-aş bucura mult să intru în posesia acesor cărţi pe care nu le deţin în casă… Vreau să vă spun că emisiunile dumneavoastră sunt interesante şi educative în spiritul ortodox, cuprinzând şi explicând tot ce trebuie să facă un creştin care vrea să-L urmeze pe Mântuitorul Isus. Vă mulţumesc şi pentru emisiuni, dar şi pentru că-mi veţi trimite ce v-am rugat. Dumnezeu să vă dea multă sănătate pentru a lumina prin dumneavoastră mintea mai multor buni creştini. 

Cu stimă,

C. V.