Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminica 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
  • 20
    Aprilie
    Conferință pastorală (Portland)
     
    23
    Aprilie
    Nuntă
     
    28
    Aprilie
    Seminar Școala duminicală
  • 07
    Mai
    Cina Domnului
     
    08
    Mai
    Studiu biblic pentru tineri
     
    11
    Mai
    Conferință pastorală (Detroit)
 

Martie 2009

 
 

 

Scrisori Primite la redacția emisiunii

 

"păstorul cel bun"

Martie 2009

 

Dragii mei,

 

     Simţeam nevoia să vorbesc cu cineva şi m-am gândit la dumneavoastră deoarece îmi stiţi frământările sufleteşti şi trupeşti. Vreau să vă mulţumesc ptr. dragostea care mi-o arătaţi prin atâtea gesturi de omenie. Vă mulţumesc ptr. vizita doamnei N., care m-a emoţionat peste măsură prin prezenţa şi efortul financiar din partea dumneavoastră. În momentele cele mai grele mă gândesc la oameni cu suflet care-mi sunt alături. Îmi trebuie răbdare şi putere să pot rezista încercărilor vieţii! Sunt bucuroasă totuşi că în singurătatea mea am oameni ca dumneavoastră care se gândesc şi la mine.

     Din partea doamnei N. am primit cartea ,,Scopul eşecului", ce faci când ajungi la capătul drumului? Am citit-o şi recitit-o de multe ori, este un imbold de a nu ceda în faţa greutăţilor şi bolilor care te macină. După cum ştiţi, eu sunt din spital în spital. Durerea cea mai mare e că din cauza coloanei nu mă pot deplasa singură. Trebuie să suport umilinţa doctorilor care nu se uită la tine dacă nu ai bani. Este prea mare diferenţă între cei cu bani mai mulţi şi cei cu bani mai puţini. Dacă nu le dai cel puţin 100 lei, nici nu se uită la tine, te trimit acasă să mori. Ultima dată mi-a spus: ,,nu te uiţi şi în buletin să vezi câţi ani ai?”(70)

     Nu ştiu de ce Dumnezeu mă mai păsuieşte pe acest pământ, ba da, cred că ştiu, încă nu L-am cunoscut îndeajuns. Acum realizez tot mai mult că omul nu este decât o suflare. Scumpii mei copii, ştiu că şi voi treceţi greu prin zilele acestea, am o rugăminte, dacă puteţi, puneţi-mă în legătura cu cineva dintr-o biserică de-a dumneavoastră să pot conversa şi eu cu cineva, să nu-mi pierd nădejdea şi credinţa.

     Cu toată admiraţia, doresc multă sănătate întregului colectiv de la Păstorul cel Bun, cei care trudiţi pentru oameni ca mine!

 

Vă mulţumesc ptr. tot,

E. M.

 

Dragii mei, 

 

     Mă numesc G. și am 23 de ani. Sunt căsătorită și am un băiețel de 4 ani. Luate lucrurile așa, aș putea spune că suntem o familie fericită, dar nu este așa. Din casa noastră lipsește ceea ce este mai important - Dumnezeu.

     Urmăresc cu mare interes emisiunile dumneavoastră și de de fiecare dată acestea îmi confirmă ceea ce știu foarte bine și anume că Domnul Isus a murit pentru păcatele mele, că noi suntem cu adevărat copiii Lui pentru care a plătit acest preț. Știu că dacă nu voi face ceva pentru suflet, voi pieri în întuneric.

     La terminarea fiecărei emisiuni sunt neliniștită pentru că nu sunt așa cum ar trebui și gândul acesta mă macină. Am crescut într-o familie creștină și într-o biserică bună până la 19 ani când m-am căsătorit. A fost o zi în viața mea când L-am primit pe Domnul Isus  în inima mea, dar... am rătăcit...

     Soțul meu este necredincios și nici nu vrea să audă de creștini. I-am spus de Dumnezeu atât cât mă pricep și eu, dar l-am încurajat mai mult să se uite pe OTV. În ultimul timp urmărește emisiunile dumneavoastră, dar de fiecare dată comentează, negativ bineînțeles. Am un regret profund c-am plecat de lângă Domnul Isus și-am ajuns pe drumul rătăcirii, departe de EL.. În fiecare seară plâng și mă rog Domnului să nu mă lase în starea asta până nu mă voi întoarce din nou la El, cu toate că acum este mult, mult mai greu. Atât de rău îmi pare că n-am ascultat de părinți, de surori din biserică, de...

      Apelez la dumneavoastră să vă rugați pentru mine și familia mea. Îmi dau seama că singură pe drumul acesta este foarte greu, de aceea vă rog să vă rugați și pentru soțul meu. Îmi plac foarte mult emisiunile de pe OTV, poate că dumneavoastră nu va dați seama ce mult contează pentru un suflet rătăcit care se duce totdeauna înapoi la ceea ce-a pierdut.

 

Vă mulțumesc și vă rog din suflet să țineți legătura cu mine.

 

Vă mulțumesc,

G. P.

 

Stimați credincioși,

 

     Mă numesc B. E., locuiesc în B. și am vârsta de 60 de ani, iar soțul 69. Spre rușinea mea și a copiilor mei căsătoriți, vreau să vă spun că n-am avut niciodată în casă o Biblie și nici Noul Testamentă, de citit nici atât. Am urmărit pentru prima dată emisiunea dumneavoastră Păstorul Cel Bun pe OTV în data de 11 ianuarie și pot să vă spun că m-a fascinat tot ce-am auzit. Am rămas plăcut impresionată de modul în care noi, oamenii, ar trebui să-L slăvim pe Dumnezeu, cum să-L chemăm în ajutor, cum să-I mulțumim pentru lucrurile pe care deja le avem... cum să-L rugăm să aibă milă de noi și să-L rugăm să ne ierte păcatele multe și grele... Am reținut faptul că cei care doresc să aibă o Biblie în casă să apeleze la numărul de pe ecran. Eu sunt imobilizată la pat în urma unui accident de mașină și mă gândesc că acum e momentul cel mai potrivit să citesc Biblia. Apelez la bunăvoința dumneavoastră să-mi spuneți în ce condiții pot avea una?

Bunul Dumnezeu să vă ajute în tot ce faceți pentru noi, cei rătăciți.

 

Cu stimă,

B. E.

 

Dragii mei,          

 

     Mărturisesc că sunt cea mai păcătoasă femeie de pe pământ. Vă scriu din pușcărie. Prin natura meseriei (contabilitate) am reușit să pierd tot - casă, familie, prieteni -, dar mai cu seama acel ,,capital", încrederea. Nu cer nimic de la nimeni, dar pentru că nu sunt vizitată de nimeni, m-am gândit că poate la dumneavoastră să găsesc puțină bunătate și înțelegere. Nu vreau să vă descriu ceea ce simt aici, doar doresc un singur lucru. Vă rog să rugați bisericile cu care aveți contact să se roage și pentru mine, păcătoasa, să nu-mi pierd mintea, să mi-o țină să-mi pot ispăși pedeapsa. Aș vrea ca în ziua în care voi ieși pe poarta penitenciarului să am puterea s-o iau de la capătă. De asemenea, îmi doresc din toată inima să corespondez cu cineva, nu contează pe ce teme, dar vreau să-mi folosesc mintea să n-o las s-o ia razna. Vă mulțumesc pentru Biblia care mi-ați trimis-o, am început s-o lecturez, dar acum vreau s-o diger, depun efort pentru asta, am voință.

     Am scris dorința mea și bisericilor ortodoxe în care m-am născut și în care am crezut, dar n-am primit nici un răspuns. În fiecare sâmbătă și duminică vă urmăresc cu nesaț, dar se pare că și acest dar îmi va fi luat curând pentru că televizorul este al unei fete din cameră și ea va pleca curând de aici. Mă opresc aici cu speranța că veți sta în legătură cu mine... Nu mai pot scrie pentru că nu mai am nici hârtie de scris.  

Indiferent de atitudinea dumneavoastră, eu vă mulțumesc că existați!

 

M. F.

 

Stimați domni,

 

     Mă întorc spre dumneavoastră să vă mulțumesc pentru coletul cu Biblia de care m-am bucurat foarte mult. Am însă o întrebare: din ce religie faceți parte? La noi la ortodocși ni se spune să e ferim de orice fel de sectă, să stăm departe de ei. Urmărindu-vă de ceva vreme, mie nu mi se pare același lucru, din contră, mi se pare că dumneavoastră și unii din aceste "secte" se străduiesc să facă voia lui Dumnezeu. L-am ascultat cu nesaț pe d-l ............, care m-a inițiat și m-a învățat "unde" să-mi caut ajutorul. Dumnezeu l-a înzestrat pe acest om cu HAR să poată ajunge la inimile ascultătorilor. Îi ascult cu mare plăcere și pe cei trei băieți care se străduiesc să ducă în casele oamenilor dragostea lui Dumnezeu. Eu am încredere că Dumnezeu este cu toți oamenii care-L caută și eu vreau să mă număr printre aceștia.

 

Cu mulțumirile care vi se cuvin, vă îmbrățisez cu mare drag,

 

N. B.

 

Dragii mei,  

 

     Pentru început vreau să vă mulțumesc pentru Biblia și cărțile care le-am primit de la dumneavoastră. De asemenea, vrem să vă spunem că urmărim emisiunile dumneavoastră  cu mare plăcere, cu întreaga familie, dar am vrea să știm ce religie sunteți? Am doi copii, E. și D. Aș vrea să vă rugați pentru noi pentru că vrem să creștem acești copii în așa fel încât să știe că există Dumnezeu, să n-o ia pe calea fumatului, a băuturii... Eu am fost crescută la o Casă de Copii și, deși suntem foarte săraci, n-aș vrea ca copiii mei să ajungă pe unde-am fost eu. În decursul vieții mele Dumnezeu a fost cu mine, de aceea-mi doresc ca și familia mea să cunoască că există Dumnezeu, numai El ne poate da un sfat bun în situația financiară grea cu care ne confruntăm.

     Unul din copii învață foarte bine la școală și are inclinație pentru limba engleză. V-aș ruga foarte mult dacă puteți să-mi faceți rost de un dicționar englez-român. Dacă v-am cerut prea mult vă rog să mă iertați.

     Vă mulțumesc pentru înțelegere, încă o dată vă mulțumesc pentru toate cărțile pe care mi le-ați trimis și mă rog Domnului să mă îndrepte spre o biserică bună, să găsesc Calea dreaptă...

 

Cu mulțumiri,

 

M. B.

 

Către redacția Păstorul Cel Bun,

 

Dragii mei,

 

     Vreau să știți că vă port în suflet pentru că sunteți părtași la ceea ce mi se-ntâmplă. Vă mulțumesc din suflet pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat rugându-vă pentru mine. Datorită vouă Dumnezeu mi-a deschis inima și sufletul care se chinuiau grozav să-L înțeleagă pe Domnul Isus. Datorită vouă totul are sens în viața mea. Acum când citesc Biblia înțeleg, înțeleg că viața chiar are sens. Vă mulțumesc că m-ați ajutat să înțeleg că viața nu se rezumă doar la viața asta. Înțeleg acum că viața veșnică e mai importantă.

     Pot să vă spun că multe din necazurile și suferințele prin care trec s-au rezolvat și acum chiar dacă mai trec încă, este mult mai ușor. Vă mărturisesc sincer că anul acesta am simțit pentru prima dată bucuria Crăciunului. Pentru prima dată în 30 de ani am înțeles ce L-a determinat pe Domnul Isus să vină la noi, să Se nască, ca și un copilaș.

     Vă scriu această scrisoare ca să vă bucurați că Dumnezeu v-a ascultat rugăciunile făcute pentru mine. Acum aș vrea să vă mai rog ceva, să ne rugăm împreună pentru frații noștri din Turcia care sunt persecutați, am văzut la televizor la Alfa și Omega. De asemenea, vă rog să vă rugați pentru întreaga mea familie care nu-L cunoaște pe Domnul Isus. Sunt foarte tristă pentru că oamenii nu vor să-L primească pe Domnul Isus, dar în același timp sunt bucuroasă pentru că mi S-a descoperit și mie.

     Închei scrisoarea mulțumindu-vă încă o dată pentru dragostea pe care mi-ați arătat-o în decursul atâtor ani.

 

B. L.

 

Stimați și onorați părinți spirituali!

 

     În primul rând, vreau să vă zic sărut-mâna! Sunt un creștin ortodox în vârstă de 70 de ani. Vă rog respectuos, întoarceți-vă bunăvoința și spre mine și onorați-mă cu o Biblie pe care nu o dețin încă. Cu câțiva ani în urmă am avut un accident în urma căruia am rămas cu o semipareză. Aceasta mă ține mai mult în casă, nu mă pot deplasa de teamă să nu amețesc și să cad. Acum îmi îndrept mai mult gândul spre cele sfinte și mă gândesc că o Biblie m-ar ajuta în direcția aceasta. Urmăresc cu deosebit interes emisiunile dumneavoastră, motiv care mă determină să apelez la generozitatea dumneavoastră de a mă ajuta să am o Biblie.

 

Dorindu-vă sănătate și cele bune,

cu stimă,

al dumneavoastră F. G.

 

Dragi creștini,

 

     Vă scriu în urma vizionării de mai mult timp a emisiunii dumneavoastră Păstorul Cel Bun. Mă numesc T. I., sunt născut în anul 1964, căsătorit, trei copii. Din păcate, acum vă scriu din Penitenciarul A. unde mă aflu din anul 1990, pentru omor. Pe fondul unui consum excesiv de alcool, în urma unei altercații, s-a produs inevitabilul. Provin dintr-o familie de creștini reformați. Sunt pictor și sculptor, am lucrat în restaurații, dar și în domeniul artei. În timpul șederii mele aici, am luat contact cu adevărata credință.

     Am executat 18 ani între gratii reci și sumbre și-mi doresc foarte mult ca după eliberare să încep o viață nouă împreună cu familia care mi-a rămas fidelă. În perioada aceasta am fost întâlnit și eu de Domnul Isus și-am avut șansa să-L primesc în inima mea ca Mântuitor. După eliberare va trebui să caut o adunare creștină unde să mă aliniez împreună cu familia, încă n-am hotărât unde. În religia mea veche nu mai pot rămâne, după cunoștințele dobândite aici. Vechea mea religie nu cred că mi se mai potrivește. Sunt sigur că și la reformați sunt multe persoane creștine, dar eu am găsit ceva mai de preț, vreau o biserică unde este prezent harul și Duhul Sfânt. Am televizorul meu personal și în fiecare duminică urmăresc cu nesaț emisiunile dumneavoastră de pe OTV.

     Recunosc cu sinceritate că predicile dumneavoastră sunt extraordinar de eficiente, se simte totdeauna Duhul adevărului acolo. Dumnezeu să vă binecuvânteze, dragii mei, pentru tot ce faceți în Numele și pentru Slava Domnului. Nu vă puteți imagina cât de însetat și înfometat sunt eu după Cuvântul lui Dumnezeu. De aceea vă cer din toată inima să țineți legătura cu mine. Mă voi elibera în luna mai, dar doresc foarte mult să vă cunosc și după aceea.

     Mulțumesc Tatălui Ceresc care prin Harul Său m-a ținut în acești 18 ani pe mine, cel mai neînsemnat. Numai cu ajutorul Lui am supraviețuit și, mai mult, mi-a ținut și mintea trează până acum. Încă o dată vă mulțumesc că EXISTAȚI și vă rog insistent, dați-mi un semn de viață!

 

Cu dragoste pentru toți colaboratorii emisiunii Păstorului Cel Bun,

Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Poate nici nu știți cât de mult însemnați pentru mulți de aici, dar și pentru mine,

 

T. Ș.