Proiectul Timotei - Raport de Misiune Pastor Pasol

 
 

 

Raport de misiune - pastor pasol

 

Localitatea Malu, Ianuarie 2008

 

 Va binecuvantam pe fiecare dintre dumneavoastra in numele Domnului si Mantuitorului Isus Hristos . Aflati despre noi ca suntem bine , cea ce va dorim si voua din toata inima . Activitatea de la Malu merge bine , ne deplasam in fiecare sambata si ne straduim sa castigam suflete pentru Hristos . Dupa cum va informam de randul trecut , majoritatea celor ce frecventeaza inalnirile noastre sunt copiii si tineri . Nu va putem spune ca s-a intamplat ceva deosebit , dar putem spune ca ne-am facut datoria . pe langa intalnirile programate am mers si la cativa copiii sa-i vizitam pentru a incerca sa-L propavaduim pe Isus si parintilor acestora . Deasemenea , acestora le-am daruit si cate un Nou Testament . Nu ramane decat sa ne rugam atat noi cat si voi , ca aceasta samanta cazuta in inimile lor sa prinda radacini si sa-L accepte pe El ca Mantuitor personal . Dincolo de acestea , am avut si o problema cu primarul din sat , care a trecut de cateva ori pe strada cu casa unde ne intalnim si a inceput sa tipe si sa spuna ca suntem teroristi , ca vrem sa punem bombe , dar de altfel striga bautura din el pentru ca era baut . Ne-a cerut actele de proprietate si de functionare si zicea ca daca nu avem ne scoate din localitate . Sa va rugati ca Domnul sa-l atinga si sa nu mai faca rau lucrarii lui Dumnezeu si credem ca El va lucra pentru ca numele Sau sa fie proslavit in acea localitate . Dumnezeu sa va binecuvanteze . Cu toata dragostea echipa de misiune de la Malu .

 

 

Localitatea Greaca, Ianuarie 2008

 

 Pace si Dumnezeul cerului si al pamantului sa va binecuvanteze . Vrem sa va aducem la cunostinta cateva lucruri din activitatea de misiune de la Greaca . In luna ianuarie am mers in lucrare asa cum ne-am programat , adica doua duminici di doua miercuri . Am putea evidentia ca a fost foarte greu sa ne deplasam in aceasta luna , deoarece pe data de 2 ianuarie a nins foarte mult incat zapada in unele locuri , mai ales pe camp , ajungea si la 2 metri . Pe langa activitatea spirituala programata am avut si un eveniment mai dureros , pricinuit de decesul unei surori , pe nume Stamate Ana . Decesul a avut loc pe 21 noaptea , a doua zi am venit de la Giurgiu o echipa formata din 12 persoane , inclusiv pastorul Dorel Pasol , iar pe data de 23 din nou am venit de la Giurgiu 15 persoane pentru serviciul de inmormantare .

 Slujba de inmormantare de acasa a fost rostita de pastorul Dorel Pasol , iar la cimitir mesajul a fost rostit de fratele Dedeu Minel , liderul echipei de misiune din Greaca. Putem spune ca Domnul ne-a ajutat sa avem o lucrare buna , tinand cont ca in familia sorei decat ea il cunostea pe Domnul . Vecinii si rudele acesteia care au participat la slujbele de priveghi si inmormantare au apreciat activitatea si implicarea noastra ca Biserica Penticostala . Sotul dumneaei a venit la adunare de cateva ori dar nu s-a decis sa-L urmeze , credem ca acest eveniment va avea un impact deosebit in viata lui , mai ales ca a vazut cat de apropiati le-am fost in aceasta trista situatie . Deasemenea a ramas uimit cand a vazut ca i-am ajutat si financia din partea Bisericii , cea ce la Biserica Ortodoxa trebuie tu sa platesti . Dupa inmormantare l-am vizitat de mai multe ori atat pe el cat si pe nepotii acestuia si le-am spus ca ori de cate ori are nevoie de un sfat sau de ajutor sa vina la adunare pentru ca vom fi bucurosi sa fim langa el . Sa va rugati si dumneavoastra ca impactul acestui eveniment sa fie dicisiv in viata celor care a ascultat Evanghelia . La final vrem sa va multumim pentru sacrificiul pe care-l faceti si ne rugam ca Domnul sa va rasplateasca . Pace .

 

 

Localitatea Malu, Martie 2008

 

 Harul si pacea sa va fie inmultite.Dorim sa va aducem la cunostinta din activitatea de misiune din luna martie.Mergem cu regularitate in localitatea Malu si avem intalniri in fiecare sambata cu grupul de copiii si tineri.Putem mentiona ca vin constant un grup de 10 copiii si din cand in cand alti 4-5 copiii. Este foarte greu sa vina la intalnirile noastre pentru ca toti provin din familii necredincioase si de cele mai multe ori cand nu vin ii intrebam de ce nu au venit si ne raspund ca nu i-a lasat parintii sa vina.Avem o continuitate in predarea lectiilor biblice si pe langa acestea avem o serie de jocuri si concursuri pe teme biblice.

 De cele mai multe ori copiii si tinerii sunt foarte entuziasmati de cea ce asculta dar datorita faptului ca se intorc intr-un mediu necrestin ii da din nou inapoi la starea initiala.Noi credem si ne rugam ca prin acestia Dumnezeu va atinge si inimile parintilor lor,motiv pentru care dorim ca luna viitoare sa avem un program special cu ocazia sarbatoririi Invierii Domnului si sa-i invitam si pe parintii lor.Am avut mai multe repetitii si credem ca va fi o sarbatoare mininata si totul va iesi foarte bine. Avem nevoie de rugaciunile dumneavoastra ca lucrarea sa aiba propasire,ca parinti sa vina la aceasta sarbatoare si Domnul sa lucreze in inimile lor. Va dorim numai bine.Pace.

 

 

Localitatea Greaca, Martie 2008

 

 Va salutam in Numele Domnului Isus,cu mult har si pace,dorindu-va sa fiti si sa ramaneti sub un cer deschis al binecuvantarii. In localitatea Greaca,pe luna martie,activitatea s-a desfasurat in doua directii :

1. Programul special pentru copiii

2. Programul pentru adulti

 

 1.Grupa de copiii este formata din 15 copiii care vin in mod regulat la programele noastre si alti 5-7 copiii care vin spontan sau ocazional. Majoritatea copiilor vin din familii necredincioase si sunt dornici sa afle lucruri noi despre Dumnezeu.In luna aceasta le-au fost prezentate lectii despre viata lui Moise si eliberarea poporului evreu din robie.Copiii au foarte incantati sa afle cum Dumnezeu a salvat poporul prin intermediul unui om simplu ca Moise si au inteles ca si ei pot fi folositori in slujba Domnului.Pe langa lectiile biblice avem si un timp de cantare si de rugaciune,dar si un timp de jocuri si concursuri.Ne rugam si credem ca Domnul prin viata copiilor va schimba si inimile parintilor.

 

 2.La serviciul de inchinare al adultilor vin regulat 6 persoane din Greaca si doua persoane din Prundu.Dupa decesul sorei Ana,sotul ei,nea Cornel este nelipsit de la adunare.In ultima duminica a venit si fata lor si spunea ca daca ar insista cineva catre sotul ei ar veni si el.De mentionat faptul ca nea Cornel vrea sa se pocaiasca si i-a spus unei surori ca nu stie cum s-o faca,asa ca vom merge la el acasa si vom sta de vorba cu el si-i vom explica ce trebuie sa faca.In luna aceasta am confectionat un avizier si l-am pus la poarta,in care am prezentat fiecare tema biblica pentru copiii dar si pentru adulti.Avem nevoie de sprijin in rugaciune pentru a prezenta evanghelia cu putere iar oamenii sa se pocaiasca.Pace.