Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminică 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
 

Iulie 2019

 
 

PAGina pastorului

Iulie 2019

7 iulie

 

Împărăţia lui Dumnezeu este o realitate spirituală veşnică care poate fi înțeleasă și percepută DOAR prin credinţă. Prin credinţă, omul finit de pe pământ poate intra în relaţie spirituală cu Dumnezeu, având beneficiul mântuirii sufletului şi binecuvântării divine. Credinţa este singura cale de a intra în Împărăţia lui Dumnezeu, dar şi singura cale prin care poţi rămâne credincios Domnului în obstacolele, încercările şi ispitele vieţii. În capitolul 8 al scrisorii pe care Apostolul Pavel o scrie credincioşilor din Roma, el le explică beneficiile vieţii trăite prin credinţa în Dumnezeu:
• vers. 18: Nici o comparaţie nu poate fi făcută între micile întristări de pe pământ şi gloria infinită şi eternă de care vor avea parte cei credincioşi. Suferim prea uşor şi prea puţin aici, în comparaţie cu eternitatea în care ne vom bucura atât de mult alături de Dumnezeu.
• vers. 26: Nicio slăbiciune omenească nu-L va opri pe Dumnezeu să ne asculte rugăciunea făcută cu şi prin credinţă, datorită mijlocirii Duhului Sfânt, care Se roagă cu şi alături de noi. Dumnezeu mobilizează cerul şi pământul, îngeri, împrejurări şi oameni ca să ne vină în ajutor. El este scăparea noastră în absolut orice situație.
• vers. 28: Niciun rău nu se întâmplă celor credincioşi Domnului; tot ce pare rău se va transforma într-o adevărată victorie. Imaginaţi-vă cum întristarea de moment a unei familii de credincioşi din Seattle din cauza pierderii avionului spre Franţa s-a transformat în biruinţă atunci când au aflat cu groază că la câteva minute după decolare avionul în care ar fi trebuit să urce tocmai s-a prăbuşit.
• vers. 31: Nicio autoritate omenească sau demonică nu va avea succes împotriva noastră, atâta timp cât Dumnezeu este cu şi pentru noi. Atunci când Dumnezeu este cu noi, suntem majoritatea.
• vers. 32: Niciun bine nu este oprit de Tatăl ceresc pentru copiii Lui născuţi din nou prin credinţa în Mântuitorul Isus Hristos. Dacă Dumnezeu L-a dat la moarte pentru recuperarea noastră pe Fiul Său, Isus Hristos, toate celelalte lucruri sunt ale noastre prin credinţă.
• vers. 33: Nicio acuzaţie nu va afecta negativ viitorul glorios şi veşnic al credincioşilor care-L urmează pe Isus, trăind prin credinţă. Dumnezeu cunoaşte totul, El nu poate fi instigat împotriva noastră.
• vers. 33: Nicio condamnare nu are efect asupra copiilor lui Dumnezeu, atâta timp cât sfinţenia este modul lor de viaţă. Sfinţenia omului atrage prezenţa lui Dumnezeu care este singura protecţie pentru cei mântuiţi.
• vers. 37: Nicio încercare a Diavolului sau a oamenilor răi nu va avea succes asupra celor ocrotiți de Cel Atotputernic. Atunci când Dumnezeu te ocroteşte, nu are nicio importanţă ce fac ceilalţi.
• vers. 38-39: Nicio autoritate, calomnie, coaliţie, forţă umană sau demonică, boală sau durere... nu îi poate separa de Dumnezeu pe cei care au făcut legământ cu El prin jertfa Domnului Isus Hristos.
Împărăția lui Dumnezeu este veșnică și sigură! 

14 iulie

      Familia este ideea lui Dumnezeu pentru bucuria şi fericirea omului, este locul unde nevoile lui sunt împlinite, unde-şi găseşte pacea şi bucuria întotdeauna. Familia este o condiţie a existenţei umane, o lege universală. Cei mai bogaţi şi fericiţi oameni simt nevoia să se căsătorească; chiar şi patronul celui mai mare hotel doarme noaptea tot... ACASĂ. Cel mai
frumos loc din lume este ACASĂ. Acolo ne întoarcem şi de la examenul pe care l-am câştigat, şi de la cel pe care l-am pierdut; acolo ne întoarcem şi când suntem celebri, şi când suntem falimentari; acolo este locul unde păstrăm doar pentru noi cele mai valoroase, dragi şi importante persoane din viaţa noastră. Acasă este partenerul dat de Dumnezeu prin legământul căsătoriei, sunt copiii şi părinţii pe care niciunul dintre noi nu i-am ales, însă fiecare îi iubim şi suntem fericiţi alături de ei. Împreună trecem prin bucuriile şi necazurile vieţii, împreună urcăm şi coborâm, râdem şi plângem, împreună ne bucurăm şi suferim, câştigăm şi cheltuim, împreună la bine şi rău, împreună pentru că suntem UNA.
      Acasă sunt oamenii pe care-i iubim, în ciuda faptului că nu sunt perfecţi, pe care-i apreciem, în ciuda defectelor pe care le au, pe care-i iertăm, în ciuda faptului că ne greşesc zilnic. Ei sunt oamenii pe care nu ne putem supăra, oamenii alături de care vrem să trăim şi să murim. Oamenii de acasă sunt investiţia noastră din lumea aceasta, sunt adevărata noastră
bogăţie. Noi nu avem pe nimeni în cer mai scump decât pe Dumnezeu şi pe pământ mai scump decât familia. Acestea sunt adevăratele repere în călătoria vieţii unui muritor, o călătorie deseori grea şi dureroasă, o călătorie pe care fiecare dintre noi trebuie să aibă demnitatea să o ducă până la capăt indiferent de preţul plătit.
         Atunci când nu există ACASĂ, nimic nu are valoare, singurătatea devine dureroasă şi insuportabilă, plăcerea nu are gust, munca nu are motivaţie, odihna nu are explicaţie, cheltuiala nu are rost, mâncarea nu are savoare, somnul nu are linişte, viaţa nu are sens, moartea nu are importanţă... Acasă sunt oamenii care te ajută să poţi când nu mai poţi, să râzi când plângi, să te bucuri când eşti trist, să mănânci când nu ţi-e foame, să dormi când nu ţi-e somn, să munceşti când nu ai unde, să te odihneşti când eşti ocupat, să continui când simţi să te opreşti... Acasă poţi să plângi fără să râdă cineva de tine, poţi să râzi fără să-ţi plângă cineva de milă, poţi să te bucuri fără să superi pe nimeni şi poţi să te superi fără să se bucure cineva. 

          Acasă este locul unde oamenii se întorc din vacanţă, de la restaurant, de la plimbare, din călătorii, de la muzeu, de la părinţi, de la copii... pentru că ACASĂ este ideea lui Dumnezeu pentru fiecare muritor. Acasă este locul unde primim şi dăruim în egală măsură, locul un investim dragostea, iertarea, atenţia, bunătatea, înţelegerea, acceptarea, mila, dărnicia, banii... pe noi înşine. Iar dacă nu investim din abundenţă aceste lucruri, înseamnă
că nu am înţeles încă ideea Creatorului.
            Orice muritor ar trebui să aibă o casă în cer, la Dumnezeu, pentru veşnicie şi o casă pe pământ, la familie, pentru acum, aceste două coordonate fiind esenţiale, dar şi suficiente pentru o viaţă de OM.